Servicedag …

Ja een service-dag voor mijn huis. Wat een service. Er blijken toch wel zoveel vragen en onduidelijkheden te zijn over het huis dat de aannemer samen met de installateur langskomt.

En in mijn geval maar goed want op zolder staat mijn warmtepomp groen te knipperen met het woordje “FILTER”. Één maal per maand de 2 filters van het apparaat schoonzuigen … is me verteld. Eigenlijk is dat me een beetje door het hoofd geschoten en die enkele keer dat ik boven kom om te wassen of om iets te strijken heb ik mijn leesbril niet bij me. Nu blijkt dat het één keer per week moet zijn. Meteen maar in de agenda gezet. En dan is er nog een volle filter in het apparaat er onder. Geen 2 maar 3 filters.

Ik blijf een hoog gemiddeld verbruik houden … dat is hun ook opgevallen, alles wordt nagelopen en soms bijgesteld. Weet nu dat die knop naast de lichtknop op de badkamer die niet schakelt maar alleen heen en weer floept een “BOOST” knop is. Na het douchen even aanzetten , dan komt er een heleboel lucht die mijn badkamer snel droogt. Als ik ’s avonds in het donker de lamp in de badkamer aan wil doen druk ik vaak genoeg per ongeluk op die knop … hoeveel “BOOSTS” die dus al niet gehad heeft. Als ik beneden in de keuken de ventilatieknop op 2 of 3 zet voor frisse lucht … bijv. toen ik nog rookte … dan ververst ie in een mum van tijd al die kuubs met lucht in het hele huis. Ook maar niet meer zo kwistig mee omspringen.

Wel kan ik van de zomer als het lekker weer is met de deur open buiten zitten zolang de buitentemperatuur maar hoger is dan de binnentemperatuur. De verwarming in de kamer mag nu naar 20 en op de verdieping moet hij naar 19 … voor de goede verhouding! Van de zomer mag ik ook dan lekker de ramen opengooien mits de temperatuur etc etc …

Ze zijn weg en terwijl ik dit aan het typen ben komen er al weer vragen bij mij op … en de belangrijkste … is er nu eigenlijk iets ontdekt waarom mijn verbruik aan de hoge kant is?

Nageplaatst bericht:

Ik loop naar de brievenbus en dan staan de mannen weer. Gelukkig mijn laatste vragen op hen af kunnen vuren … waarom zo hoog???

Omdat het verschil tussen boven en beneden te groot was … nu boven 19 en beneden 20. En de filters hè.

We gaan het volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.