Menu Home

Kijkuurtje …

Eindelijk na 7 maanden is daar het moment dat we een uurtje ons huis in mogen. Hele gezinnen staan er … een mengelmoesje van van alles. Ben blij dat Corrie bij me is. En dan mogen we door het hek. Het ligt mooi … zo langs het nog in te richten plantsoen … nergens storende directe inkijk. wp2132

Vlak voordat we naar binnen lopen (het laatste huis waar je boven bij het dak net een verhoging ziet) komt er iemand met een grote camera op ons af. Of ze me op de foto mag zetten … iets over een jaarverslag van Vivare, reclame van Vivare … vind het prima … blij dat ik me opgemaakt heb.

Bij binnenkomst is de eerste run natuurlijk naar de keuken … wat een uitzicht, één groot raam met zijraam en aan de voorkant ook nog een kiep/kantelraam. De eettafel zal het meest gebruikt worden … dat weet ik nu al. Daar moet ik dan wel even 6 nieuwe eetkamerstoelen op de juiste hoogte voor kopen … of dikke kussens! Maar dat komt later.

Ik heb de oppervlakte-maten al een beetje uitgemeten in de flat en weet dus dat het niet groot is. Alle ramen zijn HR++/triple en ook klein gehouden, de verwaming komt via roosters het huis binnen en mocht het echt koud worden dan heb ik een plaat met infraroodstraling aan het plafond boven het zitgedeelte. Ben benieuwd wat het gaat worden. Het is een huis van de toekomst, het eerste project van Vivare op dit gebied … hoop niet dat er zich veel “kinderschoen”problemen zullen voordoen. Het achterraam is ook niet groot.

Het voelt als een warme jas … dit wordt zeker mijn nieuwe thuis … hier ga ik wat moois van maken.

Het toilet is gewoon wit met antracietkleur op de grond.

Vervolgens de tuin … klein maar fijn … groot terras … hoef ik niet veel aan te doen … die is snel vol. Wel met de buren overleggen voor een schutting. De rest is omheind MÈT schuttingdeur.

Op naar boven … en dat is inderdaad klein.

Ik heb bedacht dat ik de grote(wel donkere)voorslaapkamer van 12 m2 wil gaan gebruiken voor mijzelf(foto1) maar de achterslaapkamer (foto3) die maar een fractie kleiner is met bijna 11 m2 is wel veel lichter met 2 ramen. En ik ken mijn hang naar licht. En mocht er een heel regiment komen … een lel van een zolder waar weliswaar ook de wasmachine komt te staan … goed voor beweging.

De kleine kamer (foto2) wordt sowieso walk-in closet (wat een feest).

De badkamer ziet er keuring uit … wit met antraciet op de vloer.

Er zijn een paar tegenvallers. KPN moet voor mij een aansluitng graven en aanleggen tot in de meterkast voor internet, tv en weet ik wat nog meer. Nu is er alleen Ziggo. En dat is heel vervelend want KPN moet langs de Gemeente en Vivare voordat dat aangelegd kan worden.

Ook het plannetje om tijdelijk overal raamfolie te gebruiken gaat niet door. Dat kan bij deze ramen ruitbreuk veroorzaken en de verzekering geldt dan niet. Dus een andere oplossing zoeken.

En dan de muren. Ik hoor al dat de achterbuurvrouw 3 lagen voorstrijk heeft moeten gebruiken en nog dekt het niet echt de grote witte klodders op de betonkleur muren.

Wel is het leuk dat ook de mensen van Vivare vinden dat mijn woning de mooiste is … het mazzeltje van 1e keus.

Voorlopig weer genoeg om me druk over te maken en daar zal ik nog wel even last van houden.

4 replies

 1. Ik zou ook niet gelijk van alles op de muur smeren als ik je was, eerst laten drogen je huis, lang open en bloot in de regen gestaan en al dat beton en bakstenen moeten goed drogen, goedkoop behangetje eventueel, later zie je wel weer.
  Wel goede raam bekleding lijkt mij eerder van belang, de vloer ook een goede folie op en dan je laminaat had je gekocht geloof ik, moet ook minstens eerst een aantal dagen in je huis liggen om een beetje aan het klimaat daar te wennen anders heb problemen misschien.
  Het ziet er wel leuk uit zo, lekker groot terras, ga je heerlijk van genieten want vlgs. de Enkhuizer Almanak krijgen wij weer een warme zomer.
  Groetjes Carla

  Like

 2. wooohh wat een huis! geweldig!! Enne meissie, in je bedje slaap je hoor, beneden heb je een prachtige ruimte met een heerlijke tuin! Waarom ga je niet over op Ziggo als kpn zo moeilijk is????

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is zo prachtig en het geeft me zo’n goed gevoel. Eindelijk weer een thuis na 3 jaar.

   Je hebt gelijk … over die slaapkamer maak ik me niet druk.als ik maar goed slaap.

   Het is niet KPN die moeilijk doet. De verhuurder heeft alleen een contract afgesloten met Ziggo. Mijn provider waar ik sinds een maand bij zit en waar ik speciaal om alles in 1 hand te houden een “alles in 1” pakket bij heb afgesloten met energie/zonnepanelen vv contract werkt met aansluitingen van KPN die gratis zorgt (t/m 31december ’18 ) voor aansluitingen tot in meterkast.
   Om 8 uur kan ik bellen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.