Menu Home

Het begin van de verhuizing …

Gisterenavond slaat bijna de stress toe als ik door het hele huis overal dozen, zakken en tassen zie staan. Mijn flat is één grote verhuisdoos geworden. Merendeel van de vloerbedekking is al weg … dat gaat naar de bovenverdieping!

Maar het duurt maar even!!! Mijn enthousiasme neemt het over en is niet te temperen!

Het “moment suprême” is bijna daar! Boodschappenlijst voor de Action, voor de Super … heb van alles nodig voor woensdag … vanaf afwasmiddel/ -kwast tot wc-borstel, schoonmaakmiddelen, -doekjes, vachtrollers en telescoopstokken.

Maar ook de inwendige mens mogen we niet vergeten … koffie, thee, limonade, cola, bubbelwater, bolletjes, beleg!!! Op het laatste moment denk ik nog aan mijn camping-koelkast en wat stoelen … die gaan morgen naar beneden en dan zit de auto ook mudvol. Volgens Will zijn systeem van caravan inpakken nu ook maar mijn auto ingepakt … de zware spullen in het midden tussen de 4 wielen!! En wat kan er veel in zo’n autootje!

De afgelopen dagen heb ik de inrichting voor mijn walk-in closet al aangeschaft en in de auto gelegd. Zwart plastic om het niet teveel te laten opvallen … maar ook keukenpapier, wc papier ingeslagen. Muurverf en voorstrijk voor het hele huis besteld en laten bezorgen … blij met mijn magazijnkarretje … alles is vlot in de auto zonder noemenswaardige moeite.

Vanmorgen om 9 uur al op pad voor alle inkopen … tussendoor nog even naar de tandarts die een paar bevestigingspunten moet boren … volgende week maandag wordt er getrokken … maar da’s een ander verhaal!!

De eerste lichting zit in de auto en de rest voor morgen ligt op mijn handy-hulp … de 2e lichting ga ik nu uitzoeken en zet ik vast klaar om donderdag mee te sjouwen … zo kan ik overdag met de muren bezig zijn en ’s avonds mijn auto voor de volgende dag inpakken. Tegen de tijd dat mijn verhuisdag daar is hoeven de kinderen in ieder geval de losse troep niet meer te sjouwen … die hebben het al druk genoeg met het huis op orde te krijgen (lees: muren en vloer), de verhuizing van dozen en grote spullen.

Ben blij dat ik zo kan sjouwen en heb steeds “Grootmoedertje” … mijn oma … maar voor ogen die eind jaren ’70 op haar 78e ons nog hielp verhuizen in Drenthe, samen met de kinderen de tuin onder handen nam … van hout en ander sloopmateriaal een brandstapel maakte … die vrouw kon werken!!!

Laat zij mijn voorbeeld maar zijn!

4 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.