Gordijnen …

Vorige week is er het feestelijke moment dat de gordijnen
opgehaald kunnen worden. Vol enthousiasme naar Ede en echt … prachtig! Helemaal wat ik me er van voorgesteld heb. Thuis hangen ze voorlopig even over de bank om de blijdschap te laten voortduren want hoe ze aan het plafond moeten komen … geen flauw idee!.

Ik word geattendeerd op “Hulpdienst Voor Elkaar” … een stichting werkzaam in de gemeente Renkum . Maximaal kun je daar 1x per week een aanvraag doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze je hele huis gaan opknappen.

Vanmorgen om 10.00 uur … meneer de vrijwilliger … al wat ouder. Zijn gereedschapskist bij zich. In eerste instantie schrik ik even als hij gaat berekenen hoe en waar de rails bevestigd moeten gaan worden. Aarzelend en traag … mij aankijkend voor bevestiging. Besluit maar me er niet mee te bemoeien en er zeker niet met mijn neus boven op te gaan zitten. Als ik hem dan zijn gang laat gaan is het resultaat mooi. Netjes en met zorg gedaan.

Na nog wat muurversierselen aan de muur gehangen te hebben kijk ik hem de deur uit … de gordijnen moeten aan het plafond. En dan zie je wat dàt doet met je inrichting. De tafel moeteen slag draaien, een kastje een paar centimeter naar links, de bank wat opzij … nog een paar keer weer heen en terug en dan is het naar mijn zin. Zo langzamerhand begint het dat te worden wat ik voor ogen heb.

Wel zijn er weer wat aanvullingen bij gekomen op mijn boodschappenlijstje voor “Meuk is leuk”. Aankomend weekend Apeldoorn … moet er maar naar toe … denk ik! Met de auto … makkelijker om alles te vervoeren.

(zie ook: soorten hulp)


4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.