Menu Home

Een week na de verhuizing …

Een lang blog dit keer.
We zijn precies een week verder na het verhuizen van de zware spullen. Op vrijdag is Joost gestart met Sjaak … verhuizen van de dozen en mijn nieuwe bed ophalen in Ede zodat Sjaak dat direct in elkaar kan zetten. Op zaterdag haalt Joost alleen de losse voor hem te tillen spullen op zoals tafels, stoelen, kussens, matrassen, lampen etc.
Op zondag is er brute kracht nodig en samen met zijn vriend vervoeren en sjouwen ze de zware meubels. En daarna kan de eettafel op zijn nieuwe plek in gebruik genomen worden voor de lunch.


In de middag staat alles op zijn plek en is zelfs de wasmachine op zolder geplaatst. Even een eng dingetje … al zijn beide mannen begiftigd met sterke armen … ik loop op dat moment maar even naar buiten.

Als ze weg zijn probeer ik alles te overzien tussen de dozen, zakken en tassen … zware spullen die nog naar boven of naar de schuur moeten. Het is me de laatste tijd even ontgaan dat ik toch nog weer zoveel spullen verzameld heb. Maar de meeste zorg gaat uit naar mijn kleding. Een hele kamer … en niet groot genoeg!!!
Heb ik niet ooit aan een challenge met een “GOK”forumvriendinnetje meegedaan van “een jaar geen kleding kopen?”. Denk dat ik opnieuw deze uitdaging aanga … in mijn eentje. Twee grote stellingkasten wachten nog om in elkaar gezet te worden zodat ik ook het vouwspul kwijt kan.

Een uurtje later melden zich dochterlief en schoonzoon … ik krijg een mooi logeerbed. Het wordt meteen in elkaar gezet, en passant zet Martijn ook even lades in een kast en wordt er een weggzakkend kastdeurtje rechtgehangen. Nadat ook dat tot een goed einde is gekomen drinken we met een wijntje en een biertje de eettafel in.

Inmiddels is de kamer ingericht, slaap ik heerlijk, kan er een logé komen … of zelfs logées … alleen moet ik daarvoor even wat matrassen versjouwen voordat ze zich een prinses op de erwt gaat(n) voelen.

Ik geniet van mijzelf … heb weer een weekmenu samengesteld … zaterdag nacho’s met cheddar en guacamole, zondag Jamie’s Caesarsalade, maandag witlofsalade, dinsdag de stoute salade van Ramon Beuk, woensdag de gevulde Provençaalse tomaten, donderdag een visje van de markt en vrijdag saté met stokbrood. Het is zo heerlijk om weer een keuken te hebben waarin je je kunt bewegen, gewoon de oven gebruiken. gekoesterde keukenspulletjes met herinneringen die 3 jaar in een doos gezeten hebben te kunnen gebruiken.

Maar over de keuken gesproken … ik ben nog niet uitgespaard. In Ansen laat ik destijds een inbouw-keuken achter met alle apparatuur … voor de flat hoef ik niets te kopen, kan me redden met wat ik heb.
Nu snak ik toch naar een vrijstaand elektrisch fornuis dat rechts de ruimte opvult waardoor ik links een koel/vriescombinatie kan plaatsen. Dan naast het kastje een houten trolley voor mijn dressings, kruiden en andere smaakmakers.

Met Corrie ga ik gordijnen uitzoeken … ben al snel klaar. Weet dat ik “in between” wil en off-white. De keuze is niet moeilijk als ik wat leuks zie hangen voor een leuk prijsje en gratis gemaakt. Toch nog een klap geld voor 2 ramen beneden. wp2203
Ik ben een beetje krenterig aan het worden … hoe meer ik spaar hoe moeilijker ik het uit kan geven … zal wel weer overgaan … spaar tenslotte niet voor niets.
Voor de slaapkamers ga ik volgende maand naar Ikea als de rails hangen.

Heb me vanaf de eerste dag thuisgevoeld in dit huis. Het voelt allemaal vertrouwd, voel me geen één keer “unheimisch”… het blijft een warme deken. Er begint wat ruimte te ontstaan … de verhuisdozen zijn binnen een half uur verdwenen via Marketplace en de laatste 15 komt ze maandag ophalen.

De buurt is leuk … allemaal jonge mensen, de gezelligheid van het schoolplein in de verte, mensen die je aanspreken om je te zeggen dat je toch wel een heel mooi huis hebt … en iedereen is enthousiast over de keuken met het fantastische uitzicht.
Ik modder even wat aan met de verwartming. Er moet een knop in mijn hoofd om … een elektrische luchtverwarming die je dag en nacht op dezelfde temperatuur houdt. Kan niet wachten op mijn deelname aan “mijn energiebundel.nl”. Daar schijn ik alles te kunnen zien … wat ik koop en verkoop(heelveel zonnepanelen op mijn dak en als daar alles in het groen blijft zit ik goed!

De eerste was heb ik gisteren gedraaid. Heb hem zelf aangesloten en vind het een beetje eng. Maar het gaat prima … tijdens het opruimen op de zolder kan ik alles in de gaten houden … hij piept geeneens meer … deed ie wel in de flat. Hij zal zich daar ook niet senang gevoeld hebben.

Ik heb al een paar keer buiten gezeten … gezellig thee gedronken met een achterbuurvrouwtje die ik ken van wandelen, gekletst met mijn huidige achterbuurvouw, mijn buurman. Ik ben een bofkont … heb een beschut plekje achterin terwijl mijn buren nog helemaal geen zon hebben. Wel het tegelpad verbreden om wat meer ruimte te creeëren … anders sta ik trouwens ook zo met de fiets tussen de bloemetjes.
Gisteren mijn eerste buitenborrel … 23 februari … zo vroeg heb ik dat nog nooit met Will gedaan.

Ik heb ook weer zin om het gezellig te maken … mijn eerste bos bloemen weer voor mijzelf gekocht na 3 jaar, leuke hebbedingetjes gekocht in één van de 3 kringloopwinkels die Renkum rijk is. Gisteren heerlijk geslenterd door de dorpsstraat. Even bij de Bruna naar binnen, de Hema … boodwschappen gedaan bij een hele fijne Albert Heijn.

Kortom … het is fantastisch … hier wil ik oud worden.

5 replies

  1. Heerlijk voor je dat je het gelijk zo naar je zin hebt in je nieuwe huis en overal weer zin in hebt om te gaan doen en te ondernemen.
    Lekker zonnig in je tuin, wat wil je nog meer.
    De komende dagen ook lekker weer, het lijkt wel voorjaar, dat het nog niet is natuurlijk kwa datum, maar alles is meegenomen.
    Geniet, af en toe even wat klusjes en af en toe als het weer het toelaat, lekker even buiten zitten, geniet er van en dat je er maar heel lang van mag genieten en gezond oud mag worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.