Menu Home

De plattegrond, de inrichting …

Als ik het me zo probeer voor te stellen valt de grootte van het huis wel mee. Geen afmetingen waarbij mijn meubels in het niet vallen.


Als ik slim ben doe ik wat mijn dochter mij altijd zegt “mam, maak even een maquette dan weet je hoe en wat er past”. Dat maakte 3 jaar geleden dat ik 3 weken voor de verhuizing in de gaten kreeg dat mijn meubels te groot waren voor de flat … alles op marktplaats voor een habbekrats.
Maar momenteel ben ik niet slim.

Ook ben ik nu te ongedurig, heb de puf niet om van alles te berekenen en het over te zetten in een tekening op papier. Wel vermoed ik dat de eettafel niet met de kopse kant naar het grote raam in de keuken-uitbouw kan(wat ik het liefste heb) … niet door de maat maar gevoelsmatig door het zicht. We zien wel.
De huidige eetkamerstoelen gaan na behandeld te zijn met jachtlak naar buiten evenals een keukentafel die nog beneden in de berging staat. Likje verf en jachtlak … klaar met de buitenboel.

Voor binnen wil ik een stel leuke gekleurde houten stoelen met dikke kussens zodat we ongehinderd uren kunnen kletsen en … ja u raadt het al! … aan de eettafel … want dat die weer het centrum van mijn huis moet worden staat voor mij vast!!!

In ieder geval heb ik van een lelijke tafel met een lelijk geverfd kastje nu een eenheid weten te maken. Meteen de lijst van één van mijn dierbaarste aquarellen van Will er passend bijgekleurd zodat de keuken klaar is.

Die aquarel geeft een doorkijkje van het kleurrijke kunstenaarsdorp Collioure dat trouwens ook bekend staat als hoofdstad van de culinaire wereld wat betreft de ansjovis.
Bijna 8 weken Middellandse zee en Pyreneeën maakten het in 2010 tot één van de mooiste vakanties (op de motorvakanties naar zuid Frankrijk na)die we samen mochten maken.

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.