Menu Home

De oplevering …

De dag waar ik ik ruim een half jaar op gewacht heb is aangebroken. Slecht geslapen maar met frisse moed rij ik naar mijn nieuwe huis.

Tegenvaller 1: Er is nog niet gestraat. Later zullen we horen dat de sneeuw van vorige week roet in het eten heeft gegooid. De woningstichting heeft zo’n krappe opleveringstermijn aangehouden dat er zelfs mensen in het laatste blok dat eigenlijk morgen opgeleverd zou worden maar nu pas over een week in de problemen zijn gekomen met hun afspraken voor schilderwerkzaamheden, vloerleveranciers, huuropzeggingen etc. Nu maar hopen dat de sneeuw die voor vandaag voorspeld is wegblijft.

Maandag a.s. kan ik pas met de auto bij huis komen. Nu eerst zo’n ruim 100 meter sjouwen met zware spullen door mul zand en langs grote bouwmachines om bij mijn huis te komen. Gelukkig heb ik fanatastische zoon die het echter na het leeghalen van 2 auto’s ook wel zat is.

En dan de oplevering … de sleutels!!! Ik heb mijn huis!!!

Een duidelijke uitleg waar ik te a-technisch voor ben … 4 grote meters voor zonnepanelen … ik hoor alleen “vooral van af blijven” en hoop dat Joost de rest snapt. Het infra- rode plafondpaneel zet ik direct uit. Een stroomvreter en hooguit nodig bij extreme kou.

De badkamer is loeiheet … daar staat me toch een handdoekenrek warmte af te geven … kan ook uit. Eerst maar eens kijken hoe alles werkt. Dan merk ik toch wel dat ik een generatie of 2 te oud ben ben voor deze nieuwe nieuwigheden. Erg ingewikkeld.

Het huis door voor de oplevering … en wat ben ik er blij mee. Ook Joost is helemaal enthousiast. We besluiten ter plekke dat de woonkamer, keuken, hal en mijn slaapkamer prioriteit zullen hebben.

Het trappenhuis, logeerkamer en walk-in closet kunnen allemaal later.

Koffie!!! Nee … 2e tegenvaller!!! Senseo-apparaat heeft vannacht in de auto gestaan en is nog veel te koud om ons van het kostelijk vocht te voorzien. Dan maar aan het werk. Muren schuren, gaatjes vullen en muren afnemen … alles is wit.

“Mam, ik heb meer schuurpapier nodig.”

“Oh jee, moet ik naar een bouwmarkt in Ede of naar Oosterbeek???”

“Er zit een Multi-Mate om de hoek!”.

En idd … 2 straten achter mij staat een hele grote bouwmarkt. Goed gesorteerd zo te zien … daar word ik wel vaste klant.

Gelukkig werkt mijn koelkastje goed en kunnen we heerlijk lunchen. Nog even een bliksembezoek van buurvrouw Marieke en Joost en ik houden het voor gezien. Een afvinklijst voor morgen aan boodschappen en de opdracht “Mam, morgen kan jij 2x voorstrijken beneden” en dan sluiten we de boel af.

Wat wel heel erg leuk is dat ik vandaag zoveel buurtgenoten gesproken heb dat ik al meer contact heb gehad dan de afgelopen 3 jaar in de flat. We beginnen er allemaal opnieuw en iedereen heeft er zin in. Gezellig … en een heel divers pluimage … de tussenwoningen meestal jongelui … op de hoekwoningen mensen van mijn leeftijd … denk ik!!

Op de flat aan het werk … kleding even spoelen … alle kalk en beton er uit spoeler. Nu bijkomen en energie tanken voor morgen.

8 replies

 1. Gefeliciteerd,ik hoop dat het snel je thuis is.

  Onze huizen, zijn altijd nieuwbouw geweest en we hebben nooit een straat gehad bij de oplevering.

  Een tip gooi niet al je verwarming uit, het huis moet ook nog “drogen” 😉😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Met koophuizen lijkt het me normaal … ach ik zit er niet mee. Joh er blijft voldoende verwarming over … het blaast aan alle kanten. Wel heerlijk zon surround verwarming.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.