Krijtlandpad – 1-zomervakantie

Als ik afgelopen zomer lees dat het Krijtlandpad vernieuwd is gaat mijn hart sneller kloppen. Meer heuvels en 10 km langer. Vind ik het tot dan nog wat moeilijk c.q. onwennig om zoiets in mijn eentje te ondernemen … na het lezen van de pelgrimstocht van Rikit durf ik eigenlijk ook wel zoiets aan. En … laat ik voorop stellen dat áls iemand zich aanmeldt om mee te lopen of een gedeelte er van … dat ik daar altijd voor open sta.

Een goeie voorbereiding begint met een goeie kaart kopen waardoor ik de overnachtingen kan gaan plannen. Lid worden van “vrienden op de fiets” … wordt me geadviseerd. Wel maak ik mijn eigen etappes want van de 5 á 6 vermelde etappes zijn sommigen mij te lang … meer dan 20 km per dag wil ik niet lopen … ik maak er 8 van. Gemiddeld 15 km per dag en een rustdag tussendoor.

Voor mijzelf besloten dat ik in juni hier 2 weken voor uit ga trekken.

Het krijtlandpad, een honderd kilometer lange wandelroute door de heuvels van Zuid-Limburg, is vernieuwd. Je komt nu door nieuwe natuurgebieden en wandelt meer dan voorheen over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte, struweelrijke graslanden. Langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig door de weilanden meanderende Geul en Gulp. En natuurlijk passeer je de Curfsgroeve met haar steile mergelwanden waar je vanaf het uitzichtplateau letterlijk terug in de tijd kijkt. Maastricht ontvangt je met de Groene Loper, het nieuwe wandel-en fietspad boven op de tunnel van de A2, waardoor je zorgeloos de stad binnen wandelt.

Er moet een grotere rugzak aangeschaft worden en op zoek naar sneldrogend en lichtgewicht t-shirts, ondergoed, handdoeken e.d. Alsof het zo moet zijn loop ik vorige week heel toevallig tegen de fotograaf van het boekje “te voet door Zuid-Limburg” aan … misbruik hem nu meteen én … de eerste tips zijn binnen.

Wordt vervolgd.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.