Krijtlandpad 4 … overnachten? …Of toch niet!

Inmiddels bezig met informatie verzamelen. Waar ik van schrik zijn de prijzen voor een overnachting … die liggen in dit drukke toeristische gedeelte bij een B&B op gemiddeld 140 euro per nacht, hotels gaan uit van 2 personen en ook al kom ik alleen … ik moet voor 2 betalen en dan zit je minimaal op hetzelfde bedrag. Vrienden op de fiets is een alternatief maar ik heb inmiddels gelezen dat die daar niet zo talrijk zijn. Moet mijn boekje met info nog krijgen … weet het niet zeker. Die hoge bedragen gaan een beetje tegen mijn Hollandse geest in … het hoeft geen dubbeltje te zijn maar verder dan een kwartje voor op die eerste rij ga ik niet zo lang er andere mogelijkheden zijn. Het openbaar vervoer is er prima geregeld.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden. Ik ga 3 nachten in de B&B in Schin op Geul die ik afgelopen juni had uitgezocht … waar ik gewoon voor 1 persoon betaal. Loop dan de 2 etappes Gulpen – Valkenburg en Gulpen – Vaals … om de overige 3 á 4 etappes te verdelen over het voorjaar en de zomer en heen en weer te gaan met trein en bussen 1x per maand óf … ik verdeel de hele route over de wat warmere maanden. Ik wil er lopen … het is nog even de vraag hoe!

Het gaat om het oostelijke gedeelte. Maastricht – Eijsden, Eijsden – Slenaken, Valkenburg – Maastricht is allemaal op een dag met de trein te doen. Wat een georganiseer met zulke oude hersens! Moet ook uitkijken dat ik niet in een kringetje ga ronddenken.

Ga ik per dag lopen scheelt het me een nieuwe grote rugzak en nog wel meer kleinigheden de ik aan moet schaffen … maar dat eigenlijk niet zo belangrijk. Even bij 9292 gekeken … 6 uur van huis … 6.15 uur de bus … 6.53 uur de trein … 09.00 uur aankomst Maastricht. Moet ik starten in Vaals … dan wordt het een ander verhaal … Vanaf Maastricht nog een uur met de Q-liner … 09.53 uur aankomst Vaals. En dan ’s avonds weer terug na een forse wandeling.

Óf ga ik met de auto … maak mijn wandeling, rij met de bus c.q. trein terug naar waar mijn auto geparkeerd staat en ga weer naar huis … óf wordt dan toch de overnachting in Schin op Geul weer aantrekkelijker want de bus doet er precies een half uur over. Lopen van Vaals naar Gulpen is ruim 13 km en dan nog 20 minuten met de bus terug naar Schin op Geul. Maar misschien moet ik verder zoeken naar net zo’n simpele B&B ongeveer in het midden van het Krijtlandpad waar ik gewoon voor 1 persoon kan betalen. Het is een hele zoektocht … maar ik heb nog even.

12 comments

 1. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar na een lange wandeling nog terug naar huis met trein lijkt me erg vermoeiend en met auto al helemaal niet te doen 😱
  Hard sparen dan maar 😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat valt wel mee … met de NS wandelingen die ik in Zuid-Limburg heb gemaakt vanuit hier en Oosterbeek loop je ook 14 – 17 km en ga je ’s avonds weer naar huis nadat je eerst lekker op een terrasje hebt gezeten. Het enige is dat je dat niet de dag er na weer moet doen. Dan doe je dat 1x per maand.

   Like

  1. Ja .. het wordt op zijn vroegst september als ik alles achter elkaar ga doen .. .mijn conditie en de teen trekken dat niet eerder. Maar ga ik voor 1 wandeling per keer dan start ik denk ik in april.

   Like

 2. Het is altijd een hele hoop gepuzzel. Ik zou voor een centrale overnachtingplaats gaan, die met de beste ov verbinding.
  Dan drie dagen wandelen. En dan verkassen naar een volgende overnachtingsplek, weer drie dagen wandelen. Weet niet of dat voor Jou werkt. Zo zou je weekendjes kunnen plannen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij gaan morgen via Vrienden op de fiets. Dat kan best hoor. We lopen tussen de 11 en 18 km per dag, gemiddeld 15. Er zijn genoeg adressen maar het is wel eventjes puzzelen. En ja die B&B zijn totaal doorgeslagen tegenwoordig qua prijs. Onbetaalbaar voor mijn portemonnee. Dat komt denk ik ook door dat tvprogramma waar ze zo overdrijven, zo intens belachelijk doen alsof het om 5sterren hotels gaat en ze elkaar alsmawr proberen te overtroeven. Ik wil gewoon kunnen douchen na een lange wandeldag en slapen. Al die poespas over symmetrie en kleurenschema’s en wat ze er ook maar bij slepen. Niet aan mij besteed. Tegenwoordig moet je zo absurd veel betalen dat het op pure hebzucht begint te lijken. Dus: gewoon fijn via VodF!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.