Krijtlandpad – 3 – wandelgids

Hij is binnen … de wandelgids. Voorlopig maar veel lezen om er vertrouwd mee te raken. Voor jullie een kleine diashow … dan weet je hoe het er uit ziet mocht je er ook in geïnteresseerd zijn.

De route is onderverdeeld in 27 kleine “stappen” van gemiddeld 6 km. Aan mij is het nu om die om te zetten naar gemiddelden van 14 km met aan het eind van de dag een slaapplaats … niet al te ver van de route. Ben lid geworden van “Vrienden op de fiets” voor overnachtingsadressen en ik ga gebruik maken van Booking.com als ik … zoals bijvoorbeeld in Valkenburg … de toerist uit wil gaan hangen … dan wordt het toch echt wel een hotel.

Ruim 70 pagina’s met informatie waarvan je het meeste ook in je hoofd wil hebben … etappes met bezienswaardigheden waar ik van te voren op wil googelen. Heb een half jaar de tijd … en reageer dan nu ook zoals gebruikelijk. “Er tegenop zien als een berg” … dus maar even alles op zij zetten en stapje voor stapje beginnen. Tenslotte is dit vroeger mijn beroep geweest … plannen en organiseren.

De geschiedenis van het Krijt … altijd een grote interesse geweest. Zesenzestig miljoen jaar geleden volstond een reis naar Maastricht voor een tropische duikvakantie. Tijdens het allerlaatste staartje van het Krijt lag daar een ondiepe zee met verspreide koraalbanken. Dit in tegenstelling tot mijn andere grote interesse … de voorlaatste ijstijd, het Saalien, ongeveer 150.000 jaar geleden. Toen gletsjers helemaal vanuit Scandinavië tot halverwege ons land door drongen. Op plaatsen waar de grond weggeduwd was bleven laagten in het landschap achter, die glaciale bekkens genoemd worden. Het gebied van de stuwwallen waar ik nu woon. Wat een uiteenlopende tijdperken en alles is terug te vinden in de bodem. Eigenlijk had ik gewoon geologie moeten gaan studeren … maar goed op de ene plek woon ik en in de ander ga ik lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.