Sinterklaasavond …

Herinneringen aan mijn schoonouders, de opa en oma van mijn kinderen. Met weemoed kan ik terugdenken aan die tijd. Vermoed nu dat mijn schoonmoeder de grote motor achter dit festijn is geweest.
Thuis was ik niets gewend … vond de volgende ochtend cadeaus bij mijn schoen.

Maar dan … met het hele gezin inclusief huisvriendin tante Toos aan de eettafel. Vanaf eind augustus hangt er al een spannende, geheimzinnige sfeer. Verboden ruimtes, de laatste maand deuren en kasten op slot. Bezoek van mijn schoonouders aan nationaal bekende winkelcentra.

Om een uur of 8 met z’n allen aan tafel. Geroffel op de voordeur … dozen, zakken en wasmanden gevuld. Cadeautjes met routebeschrijvingen door het huis, wc bezoek en dan schrikken van een levensgrote zwarte Piet, uit elkaar knallende cadeautjes, prachtige gedichten, horloge zoeken in namaakpoep … hoe smeriger hoe leuker. Handtas en bijpassende portemonnee uit Griekenland .. meegenomen van vakantie. Maar ook stofdoeken, wasknijpers vlak voordat wij gaan trouwen. Altijd wordt er aandacht besteed aan de situatie waarin je verkeert.
Papier dat onder de eettafel wordt gegooid, pauzes met chocolademelk en slagroom.

Ja … dat was en is voor mij nog steeds het ware Sinterklaasgevoel. Heb er nooit meer iemand zo enthousiast voor gekregen en daarom blijft dit ook een heel bijzondere herinnering waar ik nog altijd met een heel fijn gevoel aan terug denk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.