Oplevering van de flat …

Door alle geruchten die mij ter ore komen … ja er wordt graag over van alles gekletst daar op de Van Wassenaersheuvel … raak ik redelijk gespannen over de oplevering.

Hier heb ik de laatste 3,5 jaar gewoond …

Het zwarte is trouwens asbest en daar is behoorlijk over heen gesmeerd … vandaar dat het een enorme asbest renovatie krijgt.

Heb me suf gesausd om de door de vorige huurders in allerlei donkere tinten geverfde muren wit te krijgen, de kozijnen en deuren … ook door vorige bewoners gekozen in een kleurstelling van grijs tot ijsblauw … worden gelukkig na telefonisch overleg met het hoofdkantoor bij de voorinspectie geaccepteerd.

Ik heb een rapport gekregen met punten die ik makkelijk af kan vinken dus op mijn knieën door de hele flat om de plinten schoon te maken. De ramen zijn niet schoon … ramen zemen.

Van bezemschoon maak ik maar zelf bezem- en stofzuigerschoon … een kleine moeite. Dan de badkamer, keuken en toilet … schimmel en kalkvrij opleveren … je hebt het hier over een flat van ruim 50 jaar oud en uiteraard zullen de kranen weleens vernieuwd zijn maar het blijft een oude zooi … maar ik doe mijn best … HG schimmel en antikalk er op losgelaten.

Bij het weghalen van een kast en het verwijderen van de vloerbedekking blijkt dat de douche nogal wat vocht door laat.

Joost: “mam, heeft geen zin om dat te sauzen … die vochtplekken komen er toch wel weer door”.

Uiteindelijk ben ik vorige week tevreden … 2 buurvrouwen komen ter inspectie en lof alom “El, nieuwe bewoners kunnen er zo in”.

Na een moeizame, zorgelijke nacht (ik wil mijn borg terug … het is best veel geld ca 680 euro!)besluit ik toch vanmorgen om een uur van te voren met schoonmaakmiddelen en vooral het heerlijke geurende eucalypta van Ajax nog één keer te flat de doorlopen. En het is niet niet voor niets. Er ligt al weer stof op de plinten, vensterbanken en wastafels … waar komt dat toch in vredesnaam vandaan???

Om 10.15 uur is de buitenmedewerkster van mijn verhuurmakelaar daar. Allereerst maakt ze haar excuses over het feit dat op de formulieren stond dat ik samen zou wonen … het is in een vergadering behandeld … het ligt aan hen. Ze was zo geschrokken dat er misschien foute info over mij bij de belasting terecht zou komen. Ik begin dus al met een pluspunt.

Ze is ook lang zo pinnig niet als de vorige keer. Dit is haar wijk niet en dat was bij de voorinspectie duidelijk te merken. Ze heeft zich nu ingelezen … weet van de renovatieplannen, geeft toe dat het een flat is met veel achterstallig onderhoud … dat ik er niets aan kan doen …. de hele flat wordt gerenoveerd voor nieuwe huurders.

En uiteindelijk … na de inspectie … “u heeft het keurig achtergelaten, ik kan zien dat u aan alle kanten heeft geprobeerd er nog iets van te maken”.

Pffff!!

Mijn borg staat safe … nieuwe accu voor mijn fiets!!! Yes!!!

4 gedachtes over “Oplevering van de flat …

 1. Na 3,5 jaar doorbijten kan je dit nare hoofdstuk eindelijk definitief afsluiten!
  Een heerlijke plek ligt op je te wachten waar je hopelijk je rust en geluk zult vinden! Ik gun het je van harte!

  Liked by 1 persoon

 2. Dus jij hebt je flat super schoon op geleverd geverfd en al,en hun gaan het nu renoveren voor dat er een nieuwe bewoner in komt,wordt het dus een puinzooi.
  Maar ik ben blij dat jij de borg terug krijgt, en nu die deur letter en figuurlijk achter je dicht kunt gooien.
  Lekker genieten van je nieuwe huisje

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.