Menu Home

Metamorfose of renovatie …

Met het verstrijken der jaren word je huid ouder, verandert de structuur, de teint. Hetzelfde geld voor je haar(kleur). Af en toe moet er dus eens iets gebeuren waardoor je jezelf een ‘boost” geeft. Andere coupe, andere kleur, anders opgemaakt. Ik hou er nu eenmaal van er leuk uit te zien en “tutten” is absoluut een hobby van me.

Mijn haarkleur ligt tegenwoordig vast … na jaren met kleurtjes (in het beschaafde) gelopen te hebben ontkom je niet meer aan pigmentverlies. Bij mij pakt dat gelukkig goed uit … ik word helemaal wit! En dat is leuk … zeker als men je zelfs op straat er over aanspreekt.

Nu is dat de laatste tijd niet meer zo vaak want de coupe is er uit, kan me er eigenlijk niet toe zetten om een kapper te gaan zoeken (ivm mijn verhuizing) en laat het voor wat het is. Voel me alleen steeds vaker “Ma Flodder”.

Uiteindelijk de koe bij de horens en na lang zoeken en alle reviews goed te hebben gelezen kom ik terecht in Renkum. Nog geen 2 km van mijn nieuwe huis. Eerst overleg met vriendin Claudia die jarenlang voor een goede coupe gezorgd heeft … maar ruim 180 km van elkaar verwijderd levert dat toch wat problemen op. Ze stuurt kapsel-foto’s op zodat ik mijn verhaal kan uitleggen. En het is een goeie greep, voel me er prettig en er wordt met mij (en de ideetjes van Claudia) meegedacht en ik ben blij met het resultaat.

Thuisgekomen neem ik mijn make-up eens onder de loep. Het staat me niet aan … ik wil het sprankelender. Dus googelen op 65+ make-up … en daar is Leco. Leuke tips … lijstje maken en binnenkort naar Arnhem. Maar zover komt het niet. Alsof het zo moet zijn loop ik tijdens een gezellig winkelochtendje met vriendin Corrie in Ede en staan we ineens voor Douglas.

“Laat ik in ieder geval maar mijn foundation kopen” denk ik. Dus naar binnen en daar is Tineke.

“Of ze ons kan helpen?”

“Ik kan mijn “sheer and perfect” nergens vinden!

“Die is uit het assortiment gehaald”. Daar sta ik dan … wat moet ik nu??

Geen nood. Ze kijkt naar mijn huid, pakt een kleur en ziet dat ik twijfel. Nou … zij twijfelt niet … ze laat me plaatsnemen … haalt mijn make-up er af en gaat me opmaken. Ik wil ook laten horen dat ik er wel iets van af weet en begin over de tips van Leco … en dan komt zij met “de Tip van Tien (Tineke)” het aanzetten van de eyeliner! Ik sta verbaasd van het verschil!

Ze heeft er echt lol in en smeert er lustig op los met een bronzer, wat rouge en werkt mijn wenkbrauwen bij met een gelborsteltje. En passant pakt ze Corrie haar wenkbrauwen ook nog even mee. Wat een heerlijk “tut” ochtendje.

Het resultaat is verbluffend … precies wat ik zoek.

SPRANKELEND

Vanaf nu is dus Douglas Ede mijn favoriet en kan ik Arnhem links laten liggen. Wat een service.

Nu alleen  mijn tanden nog maar daar is de tandarts mee bezig. Nog 5 behandelingen en dan is het middenspleetje dat veroorzaakt is door een botsing met het hoofd van een kleinzoon  ook weggewerkt.

Wit zullen mijn tanden nooit meer worden. Ouderdom … het porselein van mijn tanden is zo dun geworden dat de gele binnenkern er doorheen schijnt … maar ach ik ben 70 … en zolang me er zelf niet aan stoor.!!!

4 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.