Het blijft een dilemma … corona?

Na een 7-daagse stootkuur prednison zijn mijn longen zeker nog niet in orde. Heb de hele week al het gevoel dat het niet echt aanslaat … benauwdheid blijft, hoesten komt niet los. Er zal iets moeten gebeuren want ik wil vrijdag naar de wandelbeurs en zoals ik me nu voel gaat dat ‘m niet worden … in ieder geval niet in mijn eentje. Lieve “geïnteresseerden in mijn welzijn” weten het ook niet zo precies en zeggen dat mijn lichaam het wel aan zal geven … zij weten eigenlijk ook nooit wanneer ze de huisarts bellen … overleg met partner. Tja … en daar zit ‘m dus de kneep!!! Maar ja … dan nòg moeten verstand en gevoel met elkaar in overleg.

Gisteren mijn laatste pilletje gehad … nu hopen dat ik snel weer nachten slapend door kan brengen en dat de vermoeidheid (bijwerkingen prednison) optrekt zodat ik precies weet hoe de stand van zaken met betrekking tot mijn longen is. Maar … wat moet ik nu met die benauwdheid die nog steeds ergens in mijn keel hangt … het gerochel in mijn longen … verdwijnt dit vanzelf … werkt de kuur nog door of moet ik aan die telefoon gaan hangen en vragen of er weer even geluisterd kan worden naar mijn longen. Ben vorige week best wel geschrokken toen ik door apotheker doorverwezen werd naar huisartsenpraktijk waar de doktersassistent zei “mevrouw … op uw leeftijd zijn we altijd veel voorzichtiger“.

Uiteindelijk toch maar bellen …
“nog af en toe benauwd, hoest zit vast … wat raad u mij aan?”

1e antwoord
ik overleg met huisarts”.
We wachten af … dat wordt in ieder geval nà 11.15 uur.
Uitslag: deze week aankijken, binnen blijven en rustig houden. Kijken wat het lichaam gaat doen. Bellen als benauwdheid erger wordt en de koorts terugkomt. Over 3 weken onderzoek in ziekenhuis.

Dat wordt dus geen wandelbeurs met busstations, tochtige perrons en hallen vol potentiële verkoudheid leveranciers.!!!! Jammer.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.