Hebberigheid …

De koorts voor rommelmarkten, zwarte markten, garageverkopen, vlooienmarkten, Provençaalse markten etc. ben ik nooit kwijtgeraakt. Op het moment dat er eentje binnen mijn gezichtsveld komt ben ik de pineut. Was het destijds bij Will voornamelijk om oud houtbewerkings-gereedschap te doen en voor mij eens een glas, een kaarsenstandaard … het gaat me nu ook om het wat grotere goed.

Mijn favoriet is de grote rommelmarkt in het Gelredome … daar wil ik nog weleens wat kleinmeubels vandaan halen .. want hoe dan ook … mijn huis zal in een Franse brocante- en Engelse cottagestijl ingericht worden.
Vreugde dan ook alom als op een steenworp afstand vandaag een vlooienmarkt in de Sporthal gehouden wordt. Nog geen 5 minuten lopen.
Boodschappenlijstje klaar … karaffen, suiker-en melkstel, eventueel een oude donkere versleten televisie-/hoek-/salontafel en wat hebbedingetjes om vooral een sfeervol huis te creëren. Ben wel kritisch … vind niet alles zo maar mooi. En wat ik in mijn kop heb … heb ik niet etc!

Kwart over 9 … jas aan, schoenen aan en de kortste weg door de blubber naar het grijze gebouw in de verte.
N.B. Corrie … die bult aarde lag eerst waar de huizen staan … denk dat ze aan de voorkant die weer gaan gebruiken om het op te vullen … is daar heel laag!

Binnen een paar minuten binnen … buiten adem … heuvel af, heuvel op en nog eens wat trappen in het gebouw. Bij binnenkomst mijn vaste route … eerst rondom en dan per rij. Rondom haal ik nog net … niet veel bijzonders maar dan gaat het al fout bij de tweede rij. Een schitterende etagère van keramiek op pootjes … ze heeft er nog 2 … vind het eigenlijk iets te duur en loop eerst maar verder. Zie hem al op mijn eettafel staan.
Bij de 4e rij draai ik maar om. Kan hem niet uit mijn gedachten zetten. En oeps … er staat er nog maar 1!! Ik heb allang door dat ze niet gaat zakken in prijs … dit is een veel te gewild object. Met de hand over mijn hart … daar gaat mijn budget voor de hele markt. Hij past net in mijn grootste tas … loodzwaar. Direct naar huis want ik stap heel makkelijk over mijn doelstellingen heen als de hebberigheid om de hoek komt kijken.
Via rij nr 1 loop ik terug en dan kijkt mij een 12-delig volledig niet om aan te zien bombastisch bestek mij aan. Was toch al van plan om ooit een oud servies te gaan scoren en met dat wat ik in mijn hoofd heb past dit er perfect bij … 3 euro!!! Kan het niet laten liggen.
Moet ik wel eens mensen uit gaan nodigen om te komen eten … maar dat komt wel.

Helemaal opgetogen over mijn aanwinsten naar huis. Een loodzware tas … en nog geen half uur later … veilig thuis.
Etagère op eettafel maar dat staat niet … er staat al een mooie lamp op … die moet eigenlijk weg. Zal ik de tafel overdwars zetten en de lamp in de vensterbank??? Maar dan zitten er mensen met de rug naar het uitzicht.

Dit wordt een discussie met mijzelf … maar zolang het alleen maar over mijn inrichting gaat is het geen halszaak. Voorlopig ben ik nog wel even zoet met het omgooien van de keuken … of gaat ie naar de woonkamer?

Ik ga nadenken.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.