Gestopt met roken …

Mensen die dicht om mij heen staan weten hoe graag ik wil stoppen met roken en hoeveel moeite het me kost. De animo om er een blog over te schrijven is niet groot maar bij gebrek aan inspiratie … en ik wil die 40 blogs toch vol maken … maak ik het maar bekend. Ik doe het dit keer niet alleen … heb een stevige stok achter de deur in de vorm van de praktijkbegeleidster van de huisartsenpraktijk en het middel Zyban dat bekend staat als hulpmiddel om te stoppen.

De stof bupropion beïnvloedt de dopaminehuishouding in de hersenen. Zyban zorgt ervoor dat er meer dopamine vrijkomt waardoor je een aangenaam gevoel krijgt. Op die manier worden de ontwenningsverschijnselen onderdrukt. Op korte termijn vermindert Zyban de gewichtstoename die vaak optreedt na het stoppen met roken.

Eerst een week 1 Zyban per dag slikken maar ook nog roken en dan wordt het serieus. Die week rook ik eigenlijk alleen nog maar omdat ik vind dat een roker moet roken … vind het al vies, na 2 trekjes heb ik al genoeg. Een vreemde gedachte maar mijn stopdatum is zondag 24 maart … dus volhouden. Alle bijverschijnselen openbaren zich .. duizelig, misselijk, hoofdpijn, slecht slapen etc maar het leuke is dat mijn humeur top blijft.

Vanaf donderdag de 20e moet ik 2 Zyban per dag slikken … dat heb ik geweten. Zo ziek! Schrijf zelfs een blog over mijn grieperigheid. Het gaat per dag beter al kan ik nog spontaan staand in slaap vallen … autorijden moet dan ook erg bewust gebeuren.

En dan vandaag is mijn kritieke dag … dag 3 …bijna voorbij. Geen stress, geen behoefte, geen zin … ook geen snaaihonger. Nog 7 weken pillen slikken met elke paar weken mijn stok achter de deur in de huisartsenpraktijk.

En het mes snijdt aan 2 kanten … ik kom weer tot iets. Spreek met mijzelf af om dinsdag en donderdag uit te trekken om te lopen. Opbouwen … steeds wat meer. De wandeling voor donderdag is al uitgeprint. Ik loop zoveel mogelijk van huis uit … niet meer in groepen want dan voel ik me gedwongen om sneller te lopen dan ik kan.

Vanmiddag het 1e gedeelte van het trappenhuis geverfd … best lastig maar in ieder geval is het wit … morgen bijwerken en nog een keer.

Kan wel gezellig in mijn woonkamer blijven zitten en de madame uithangen maar er liggen nog wel wat klusjes te wachten. Mooi de tijd voor nu ik niet meer rook … moet toch wat met mijn handen.

3 gedachtes over “Gestopt met roken …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.