Blog 4 van 40 … Storm

Denk ik afgelopen woensdag nog “40 blogs in 40 dagen is een makkie” … niets is minder waar. Zeker niet met zo’n dag als vandaag.
Laat opgestaan … douchen en een huispak aan. Heb geen plannen … hoef er voor niets uit.
Maar dat verandert zo halverwege de middag als de regen ineens met veel kabaal tegen alle ruiten te keer begint te gaan gevolgd door een bulderend geluid. Voel me er best lekker bij maar na een doffe klap besluit ik toch maar even naar achteren te lopen.
Oeps … Beppie staat nog maar 1 arm ligt al een tuin verder … weer een klap … de kliko … de andere kliko … allebei richting buurman.
Het geluid vind ik schitterend … zo’n storm die om mijn huis heen dendert … maar ik hoop toch niet dat ik straks mijn spullen tuinen ver moet gaan ophalen.
Voor het filmpje wordt je naar Facebook geleid … te groot om te verzenden

https://www.facebook.com/ellen.santing.7/videos/588155851665694/

Tijdens een windstilte besluit ik naar buiten te gaan om de boel veilig te stellen. Ik kom er nog netjes van af. De loungeset van 2 huizen verder staat bij huis nr 5 en het opgespaarde verhuisafval van huis nr 4 ligt verspreid over 3 tuinen.
Mijn eigendommen  op een veilige plek gezet .. in de schuur is nog geen ruimte en terwijl ik buiten ben neemt de stormkracht weer toe. Vlug naar binnen … maar dat is niet zo makkelijk. De  loodzware buitendeur vangt wind en rukt zich bijna los … maar dan komt er ook een oerkracht in mij vrij  … “die deur zal het toch niet van mij winnen!!” 
Ik wacht het even af en zodra het minder wordt vlucht ik naar binnen … drijfnat maar meteen de les geleerd dat ik zo op de hoek nooit iets onbeheerd buiten zal kunnen laten staan zolang er nog geen schutting is.

Misschien is het sowieso beter om ruimte in de schuur te maken en een niet te massief tuin-ameublement aan te schaffen.

2 gedachtes over “Blog 4 van 40 … Storm

  1. Jaaaa, hier was ook van alles door de tuin gevlogen en ik liep in het bos met Jazz brrr ik was helemaal doorregend en koud maar voelde me eenmaal thuis heerlijk fris 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.