Menu Home

5 kiezen en 1 tand …

rijker.

Vanmorgen de afspraak bij de tandarts waar ik al nachten van wakker lig. Hij gaat mijn voortand … oftewel “de tand van Thomas” … trekken. Het vergt nogal wat voorbereiding.

Omdat ik in het gelukkige bezit ben van een kunstheup en 2 kunstduimen lijkt het de tandarts raadzaam om mij 3 kwartier van te voren een éénmalige hoge dosering antibiotica te laten slikken om eventuele ontstekingen aan implantaten voor te zijn.

En dan breekt zaterdagavond een stukje tand af net naast het gaatje waar het frame in geplaatst zal worden. Natuurlijk door mijn onkunde paniek …

“zal alles wel door kunnen gaan, moet er niet iets gevuld worden … oh jee, moet ik dan opnieuwe happen en nog erger moet ik dan nog weer 2 weken langer wachten op mijn frame?”

Ja … een mens in paniek kan wat bedenken … en daar ben ik zo goed in.

Dus direct om 8 uur vanmorgen hang ik al aan de telefoon:

“niets aan de hand, u kunt uw medicatie innemen en gewoon komen”.

En dan begint het lange wachten totdat het kwart over 11 is.

Gelukkig de “Vrienden van Amstel” opgenomen … die verkorten mijn wachttijd!

En dan is alles waar ik zo tegenop heb gezien binnen een kwartier voor bij. Om 5 over 12 de verdovingsspuit, vlak daarna het trekken, plaatje er in, spiegeltje erbij … oefenen met in en uit.

Wit zullen ze nooit meer worden maar dat heeft alles te maken met slijtage en genen.wp2180

Tranen in mijn ogen, tandarts zo dankbaar dat hij mij omgepraat heeft van een totale prothese naar dit frame. Het steeds groter wordende spleetje is verdwenen, de steeds verder uitzakkende tand heeft weer normale proporties, 5 kiezen terug na een paar jaar … overmorgen maar eens een hele grote entrecote kopen of uit eten gaan!!!

De verdoving begint al uit te werken en als het nu een beetje mee valt met de pijn ga ik dadelijk maar eens mijn heugaveld tegels die bestemd zijn voor de slaapkamers naar beneden sjouwen.

3 replies

  1. Gelukkig dat het allemaal goed gekomen is,als ik jou was zou ik van daag om de toegestaande tijd 2 paracetamol nemen de bouw je een spiegeltje en voor kom je napijn, succes en sterkte😘

    Geliked door 1 persoon

  2. Goeie tip Adri. Ben er meteen mee begonnen. Zo lees ik ook net dat ik 24 uur niet voorover moet bukken … dat wordt geen tegels sjouwen vandaag en morgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.