Smoothies en mijn moeder … 01/2013

Januari 2013

Als bij Will de slokdarm ontstoken raakt naar aanleiding van de bestraling moet ik voedsel gaan verzinnen dat glijdt, zacht en vitaminerijk is. Al gauw kom je dan bij een smoothie terecht. Na heel veel gegoogel ontdek ik wat recepten maar de beste en lekkerste haal ik gewoon uit mijn kookboekenkast … “De sap- en smoothiebijbel”.
Al jaren in de kast. Ooit doorgebladerd … nooit gebruikt.

De sapmachine kan weer uit de kelder getrokken worden … ook al jaren in de kast en ooit eens gebruikt om paprika/basilicumsap te maken als basis voor een saus/soep … vergat toen helaas de sapkan er onder te zetten (dan kom je er achter hoe indringend de kleurstof van rode paprika’s is) … de blender ernaast en daar ga ik.
De eerste is met de hoofdbestanddelen wortel en witte druif … lekker … ook Will zijn goedkeuring!!! En als ik dan vanmorgen bezig ben met komkommer, radijs, peer, spinazie en sla moet ik toch ineens aan mijn moeder denken die elke ochtend een glas wortelsap perste voor mijn vader.

Genen zijn dus oersterk. Een paar jaar geleden verf ik mijn haar al rood als ik met mijn witte haar plotseling mijn moeder in de spiegel zie staan. Het is zo schrikken dat ik onmiddellijk naar de drogist rij om met een ander kleurtje mezelf een ander uiterlijk te geven.
Ik reageer op een bepaalde manier naar de kinderen toe … een manier waarin ik duidelijk mijn moeder herken … de zinnen/woorden die ik gebruik.
Het rondlopen in oude kleren … kleding interesseert mij helaas ook steeds minder … zeker nu we de deur niet uitgaan. Het kost me allemaal teveel moeite en nu hoor ik pas de opmerkingen van mijn moeder weer als ik commentaar op haar kleding had … “ik heb vandaag voor jou een rok aangetrokken omdat je er zo opstaat”.
Zijn het mijn voeten wel die … gestoken in herensokken … onder mijn ochtendjas uitkomen … weer herkenning!

Nu met het aanpassen van mijn eetgewoontes is het plaatje compleet. Zelf brood bakken, vitamines slikken, sapjes maken.
Gezondheid voor op. Als we dan afgelopen week ons ook nog abonneren op een gezondheidsblaadje voor 50 plussers weet ik zeker dat ik een dochter van mijn moeder ben.

Nu maar hopen dat ik ook 84 word.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.