Columns (oud)

Met mijn columns is ooit het hele idee geboren om een website te beginnen … inmiddels alweer ruim 15 jaar geleden. De volgorde van het verhaal kan anders geweest zijn … mijn geheugen laat me soms wat in de steek. Ik schrijf graag … mijn hele leven al! Verspreid het ook graag … ook mijn hele leven al.

Het zal rond het jaar 2003 geweest zijn (internet was duur … telefoontikken) dat er steeds iets van KPN voorbij komt met “bouw je eigen website … zo doe je dat!” Nadat dat verschillende keren in beeld is gekomen word ik nieuwsgierig en ga 1 klik verder. Ik krijg … uiteraard tegen betaling … de mogelijkheid voor een naam, ftp uploaden etc etc … snap er geen bal van maar het intrigeert me. Ga nog een klik verder en dan komt de klik die mijn hele leven verandert “wanneer u verder klikt kunt u niet meer terug en heeft u een jaarabonnement voor een website”. Dus … ik klik. Om me vervolgens wezenloos te schrikken, in paniek mijn dochter bel die meteen alle gegevens wil hebben en een uur later terug belt … “mam, start je pagina maar op”.

En daar staan ze … mijn columns die ik bijna een jaar lang aan mijn familie en vrienden heb opgedrongen … blogs via email. Nu heb ik heb gewoon een eigen website en ze heeft hem “Neeltje’s Pagina” genoemd.

Toevallig loop ik in dezelfde tijd bij de Aldi tegen een boekje aan “hoe bouw ik mijn eigen website in HTML” en zie ik mogelijkheden mijn verspreidingsgebied te vergroten. Ik kan een soort tijdschrift maken waar in ieder geval mijn gebundelde columns in moeten verschijnen. Het boekje legt mij tot in detail uit hoe ik een website moet bouwen, kolommen, tabellen, foto’s, links … alles in HTML codes en mijn dochter leert me te werken met FTP.

Een nieuwe hobby is geboren. De columns van toen zijn er niet meer … maar de paar die ik daarna geschreven heb als deel van mijn HTML site nog wel.