De Tuinfluitertrilogie/Jos van Manen Pieters

Jos van Manen Pieters (Zaandam, 21 maart 1930 – Ede, 1 februari 2015) was een Nederlands schrijfster die vooral bekendheid genoot door haar christelijke familieromans. Ze schreef een dertigtal boeken, waarin ze gevoelige onderwerpen als incest niet schuwde. Haar succesvolle romanreeks Tuinfluitertrilogie verscheen vanaf 1955 en is talloze malen herdrukt. In totaal werden er vier miljoen boeken van haar verkocht en in bibliotheken is zij nog steeds populair. Op haar 65ste (1995) besloot zij haar pen definitief neer te leggen. Jos van Manen Pieters woonde in Ede. Na haar scheiding in 1973 verdween het streepje tussen Manen en Pieters uit haar naam.

  • En de Tuinfluiter zingt
  • Een nest vol tuinfluiters
  • Als de tuinfluiter zwijgt

Drie streekromans met een christelijk tintje over het wel en wee van een groot gelukkig gezin. Het begint met Marion Verkerk die in “En de tuinfluiter zingt” Reinier van Herewaarden met zijn dochter Inge ontmoet en met hem trouwt. Het zijn wat geïdealiseerde romans … vol warmte, liefde en idealisme.

Destijds was ik er erg van onder de indruk … zekere een reden om het nu weer te lezen. Maar blijkbaar is mijn smaak erg veranderd … heb er toch wat moeite mee om het weer te lezen. Typisch zo’n boek dat decennia ongelezen in je boekenkast blijft staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.