Menu Home

Boeken

Boeken zijn belangrijk voor mij … kan dan ook een dag lezen … me in een andere wereld wanen en zelfs vergeten te eten. Inmiddels lees ik met een ereader. De eerste (nog met knopjes) kreeg ik van Will omdat hij het zat was om op vakantie te sjouwen met zware met boeken gevulde bananendozen. Later bleek dat de dikke pillen zoals de Millennium boeken van Stieg Larsson en de “fact fiction” (verzonnen verhaal met een historische en wetenschappelijke achtergrond) serie van Dan Brown te zwaar waren voor mijn polsen om lekker opgekruld in een stoel te kunnen lezen en werd ik verwend met een touch screen van Kobo. Inmiddels kan ik niet meer zonder … lees te pas en te onpas … van literatuur tot lectuur, van historische- en streekromans tot waargebeurde verhalen … maar kan me ook verliezen in een heerlijke pulproman!

Dit jaar een nieuwe aangeschaft. De Kobo Clara … hij kan mee in mijn handtas. De eerste bladzijden lezen was even wennen op een klein scherm … inmiddels weet ik niet beter en vind ik het zelfs erg prettig. Het is de nieuwste e-reader van Kobo met een scherm van 6 inch en een gewicht van 166 gram. De batterij gaat zelfs bij mij een paar weken mee. Heel fijn is de “ComfortLight PRO” … licht past zich aan met tinten van blauw naar geel al naar gelang de lichtkleur buiten … het tijdstip van de dag/nacht.

Vandaag krijg ik wat nieuwe boeken binnen waaronder de Tuinfluitertrilogie (1957 -1964) van Jos van Manen Pieters … het eerste deel “de tuinfluiter zingt” kreeg ik van mijn oma zo’n 60 jaar geleden. En dan denk ik … wat is er nu leuker dan belangstellenden deelgenoot te maken van de boeken die ik lees … misschien zit er wat voor je bij.

Veel leesplezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.