27-05-2020

Na een gesprek met de huisarts blijkt dat het heel goed mogelijk is dat ik die 3 a 4 kilo maar niet kwijtraak door slechtfuntcionerende vaten. Niet dat ik me er nu bij neerleg … de stapel kledingstukken die ik niet meer pas wordt steeds hoger en veel heeft ook al de kledingkliko gehaald.

Vanaf vandaag een andere tactiek … wat strenger koolhydraatarm. In ieder geval brood … ook kh-arm … vermijden … heb het gevoel dat ik een soort “broodbuik” heb.

De broodbuik

Ook door Nederlanders wordt tarwe veel gegeten. Dit heeft volgens de Amerikaanse cardioloog veel schadelijke effecten op de gezondheid. Volgens hem ondervinden veel mensen onder andere lichte huiduitslag, een hoge bloedsuikerspiegel en onaantrekkelijke maaguitstulpingen. Dit laatste noemt Davis de ‘broodbuik’. Overtollig vet heeft volgens de auteur dan ook niet te maken met veel en vet eten, het is vooral te wijten aan al het brood dat we eten.

Je kunt het met bovenstaande eens zijn of niet … ik sta er achter omdat ik het al zo vaak bij mezelf gezien heb die “onaantrekkelijke maaguitstulpingen” … geen kh=platte buik/ wel kh= zwangere 9 maandsbuik. En sinds ik gestopt ben met roken heb ik veel brood gegeten … brood met chocopasta, met pindakaas, met roomboter en hagelslag … zo creëer je wel een broodbuik. En nee … onderstaande buik is niet van mij … die is niet meer zo strak!😉😉

Een kwestie van uitproberen. Brood niet ingekocht, ga ook geen Noors plat brood bakken … even geen zin in … maar ga rookkaas halen om in de magnetron crackers van te maken. Lekker met gerookte zalm of een stukje forel, surimi- en selderijsalade. Prima om mee te nemen voor onderweg tijdens een wandeling.

Gisterenavond al wat kliekjes opgemaakt … doperwten met duiveltjesvlees … maar dan anders omdat ik het scherpe eten wil vermijden tot alle vaatonderzoeken achter de rug zijn. Vanmorgen gestart met een groene smoothie van spinazie en banaan (de kilozak blauwe bessen nog even halen bij AH), tussen de middag een omelet met een klein beetje room en een plak Brie … voor vanavond staat de kippensoep met veel prei in de slowcooker. Koelkast en vriezer zijn vrijwel leeg … nu vullen met kh-arme spullen. Wat een worsteling!!! Maar even weer wat gezellige plaatjes erbij anders wordt het helemaal zo’n serieus onderwerp.

Oh ja … vanmorgen woog ik 71.2 kg!!!

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.