14-04-2020

Al even niet gewogen … heb het ook zo druk en ben eigenlijk niet zo met mijn gewicht bezig. Hooguit als er weer een (wandel)broek is die te strak in de taille zit. Maar plotsklaps is er dan toch een paar kilo bij … 70.8 kg terwijl ik niet ben gaan snaaien en zeker niet anders ben gaan eten. Het enige … ik heb het paasweekend van vrijdag t/m maandag 2 flessen witte wijn gedronken. Zou dat nou zoveel schelen???

Behalve een ontbijt/lunch/brunch dat vaak bestaat uit òf yoghurt met zomerfruit òf een boterham met kaas is dit wat ik ongeveer eet … niet iets om van aan te komen en niets uit pakjes … alles vers!!!

Aan de andere kant ben ik ook weer meer gaan lopen en spieren wegen zwaarder dan vet …

Spiermassa weegt inderdaad meer dan vetmassa. Simpel gezegd bestaan je spieren grotendeels uit water en eiwitten. En lichaamsvet is in feite niets meer dan een opeenstapeling van triglyceriden en deze zijn lichter.

Veel mensen die starten met sporten om af te vallen zijn na een paar weken dan ook hevig teleurgesteld als de weegschaal niet minder, maar meer kilo’s aangeeft. Juist als je begint met sporten, is de kans groot dat je zwaarder wordt. Het is namelijk een goed teken.

Maar … ik heb ook het gevoel dat ik wat opgeblazen ben, dikke voeten, enkels … niet alleen het gevoel … het is gewoon zo. Straks naar de huisarts … kijken wat ze er van zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.