De camera …

Vandaag waag ik me weer eens aan een ommetje. Even de Jufferswaard in om te kijken naar de lage waterstand van de Rijn. Om 6 uur op pad. Zon komt om 06.10 uur op.
Heb me gisteren ingelezen in diafragma, sluitertijden en ISO met de standen P, Tv en Av. Dacht dat ik het snapte … dus niet! Als ik mijn camera aanzet staat ie op Tv en ineens is er een heel donker beeld. Zeker weer aan een knopje zitten draaien. Ik heb niets met knopjes … als ik in de buurt kom gaat er altijd iets fout.
Uiteindelijk zet ik hem terug naar P maar heb inmiddels op zoveel knopjes gedrukt en aan zoveel wieltjes gedraaid dat het niet gek is dat de camera het ook niet meer weet. Het merendeel van de foto’s mislukt. Maar als je niets probeert, kom je nergens … vandaag oefenen we gewoon weer verder.

Eerst maar alles teruggezet naar fabrieksinstellingen en dan ga ik me straks opnieuw inlezen, dit keer ook notities maken en dan misschien morgen wel op herhaling.

Maar waar ik voor kom … De Rijn! Zo dramatisch laag als in de IJssel staat het water hier nog niet. Het water in de plas is juist super hoog, je sopt aan alle kanten op het gras er omheen. Het zal wel een bedoeling hebben.
Heel veel filmpjes gemaakt maar ik was even vergeten dat mijn laptop mét movavi link momenteel een bezoekje brengt aan de fabrikant en alle gegevens staan bij mijn documenten op die computer. Dat dát niet oké is kom ik nu achter … moet ik iets aan veranderen!

In ieder geval was het lekker er weer even uit te zijn.
Fijne dag.

11 comments

  1. Geen paniek, vanuit fabrieksinstelling kan je weer rustig opnieuw aan aan de slag.
    Zo’n vroege ochtendwandeling is nu de beste manier en goed nieuws wat de waterstand betreft. Het moet niet overal kommer en kwel zijn hé.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.