Gewoon een paar zomerse dagen …

Woensdag: er gaan al een paar dagen voorbij zonder dat er echt iets noemenswaardigs gebeurt. Vandaag hou ik een rust-/lummeldag. Hoofdzakelijk zonnen en lezen … zon in, zon uit. Mijn kleurtje bijwerken. ’s Middag beklemt de stilte me … het lijkt wel of iedereen op vakantie is en ik ga op de koffie bij mijn dochter. Altijd reuring.

Donderdag: weer in beweging. Ik sta op … doe een balans-workout en daarna is het verplichte “om-de-dag”-wandelingetje aan de beurt. Met mijn boodschappentrolley naar de super. Het valt vies tegen … je wordt minder moe van een boswandeling. Komoot noteert alleen echte beweegtijd … ruim 1,5 uur onderweg waarvan 39 minuten activiteit. De rest van de tijd heb ik óf onderweg stilgestaan óf in de winkels voor de kassa gestaan … maar dat ik 6.1 km p/u heb gelopen, lijkt me sterk.

Met al dat mooie weer richten de bloemetjes in het hoge “gemeente”-gras rondom mijn huis zich kleurrijk op. Misschien een idee om per maand te fotograferen wat er nou eigenlijk bloeit en of er per periode veel verschil in zit … #bezigheidstherapie. Dit zijn de juni bloemen. Zullen er over een maand andere bloemen te bewonderen zijn?

Vrijdag: klusdag … naar de Gamma voor een laminaat-bijwerkstift. Stiften hebben ze niet en ik laat me een laminaatvuller aanpraten. Thuisgekomen is die vuller niet wat ik wil … ik moet iets hebben zoals een “permanent marker” maar dan met verf, lak of iets dergelijks. Online vind ik het in de juiste kleur … “Wood repair pencil vooral voor gemelamineerd spaanplaat” … dat zoek ik.


De tuin is dankbaar voor het zachte regentje dat al sinds gisterenavond naar beneden komt … de Vlinderstruik krijgt kleur en dat is mooi nu de Lavendel uitgebloeid raakt. De eerste bloemen van de Lavatera doen ook hun best zich van hun mooiste kant te laten zien.

Ik lees een boek … een wonderlijke winterreis van Corina Bomann. Hoe verder ik kom, hoe meer ik me erger aan de negativiteit van de hoofdpersoon. Zo erg dat haar bui overslaat naar mij … 196 pagina’s maar ik lees het niet uit. Ga vroeg naar bed, erger me aan mijzelf. Morgen dan maar met mijn beste been uit bed stappen.

Zaterdag: gelukt … heb een beter humeur. Doe mijn 20 minuten work-out waardoor ook de laatste muizenissen verdwijnen. Wat zal ik vandaag doen. Eerst maar koffie en een ontbijtje. Misschien biedt zich wel iets aan en anders wordt het met een boek op de bank.
Via de mail komt er een aanbieding van de datingsite 50+match … 3 gratis dagen volledig lidmaatschap. Gratis is nooit weg … maar wat is het addertje? Ik herschrijf mijn profiel, pas de foto’s aan in verband met mijn korte haar en wacht af. Een half uur later komt het addertje … “Word 1 maand lid en krijg 1 maand gratis/Word 3 maanden lid en krijg 3 maanden gratis/Word 6 maanden lid en krijg 6 maanden gratis“. Ik hou het maar bij die 3 dagen.
Eerst maar een ander boek zoeken … het wordt De Theeroos van Jennifer Donnely . Londen, 1888. Fiona Finnegan woont in een van de armoedige steegjes van East End, waar ze in een theefabriek werkt en droomt om ooit een eigen theewinkeltje te kunnen openen.
Halverwege de middag zet ik de tv aan voor Papillon (2017), het waargebeurde verhaal van Henri “Papillon” Charrière (Charlie Hunnam), een kluiskraker uit de Parijse onderwereld.
De vorige versie die ik zag was uit 1973 met Steve McQueen en Dustin Hoffman.

Zondag: ik laat de warming up voor wat het is. Doe mijn noodzakelijke knie-oefeningen om de artrose te slim af te zijn en de rest van mijn lijf maak ik soepel met wat rek-en strekoefeningen onder de douche.
Mijn “om-de-dag”-wandelingetje brengt me vandaag in de Jufferswaard. Sinds Zorro zijn overlijden ben ik hier niet vaak meer geweest. Daar moet maar eens verandering in komen … zo’n prachtig natuurgebiedje. Goedgemutst sta ik ca. 10 uur op de parkeerplaats naast Parenco waar ik zo het natuurgebiedje in kan lopen. Er is genoeg drukte op het water …

word meteen verwelkomd door de paarden. Nou ja, verwelkomd … ze reageren geeneens op me, geen hoofd gaat omhoog. Het is toch weer een hele andere wandeling dan afgelopen winter toen het brede, kale paden waren en je overal overheen kon kijken. Nu is het maar afwachten wat er na een hoekje op je af komt. Vaak mensen😄😄 … het is een gewilde wandelroute, onderdeel van 2 klompenpaden en etappe 13 van het Romeinse Limespad met mooie paadjes, doorkijkjes, af en toe wat watervogels, koeien in de verte …

Met mijn nieuwe voorliefde om bloemen in het wild te fotograferen kan ik vandaag mijn hart ophalen en de naam er bij zoeken met “google lens”. Mocht ik een bloem fout benoemd hebben … sorry. Geef dan even de juiste door.

En dan heb ik er al weer bijna 3/4 van mijn wandeling op zitten. Het bankje wat ik bedacht had om even op te gaan zitten is geen bankje meer … kan er nog wel op zitten. Nog even langs de oude steenfabriek en terug naar de auto. Dit keer zijn de paarden wél alert. Van alle kanten komen ze aangelopen, sluiten achter elkaar aan in de rij en lopen met me mee tot bijna aan hte hek.

Het is genoeg voor vandaag … mijn enkel wordt gaande weg wat dunner. Misschien dan toch maar voorzichtig proberen wat meer te gaan lopen. Fitbit geeft iets meer kilometers aan dan Komoot en zegt dat ik 1 uur en 5 minuten heb doorgebracht in de Jufferswaard. Komoot houdt het bij 34 minuten beweegtijd. .

De rest van de middag bridge ik op de computer om het niet helemaal te verleren. Speel al jaren geen competitie meer maar vind het wel leuk om uitgedaagd te worden via computerspelletjes.

Dat was dan iets meer dan een halve week … niet echt spectaculair. Je moet iets doen om jezelf bezig te houden.

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.