Metamorfose … maar welke!

Wat het vandaag gaat worden, hangt af van wat ik tegenkom. Ik ben nog op zoek naar een oud teakhouten buffetkastje en heb een folder gekregen van een kringloop in de buurt. De winkel ziet er op de foto’s mooi en goed verzorgd uit … ook op de fb-pagina. Staat daar iets van mijn gading … dan ga ik met het huis aan de gang. Is het niets … dan door naar het tuincentrum. En helaas … het is niets meer dan een onoverzichtelijke rommelwinkel.

Door naar het tuincentrum. Heb wat heesters op een lijstje die in mijn tuin kunnen qua ligging en grond. maar al speurend loop ik tegen struiken aan die ik in Drenthe in onze tuin zo mooi vond dat ik mijn boodschappenbriefje vergeet en ben ik even later thuis met bemeste tuincompost en 6 heesters … waaronder 2 Lavatera’s , een Ceanothus, een Weigela en 2 verschillende Spirea’s. Wat het doet, doet het en anders vervang ik het wel. Je moet toch ergens beginnen. Zo kunnen! ze worden.

Eerst maar een tuinplan … nou valt er niet veel te plannen. Het zijn allemaal weelderige en uitbundige groeiers die me hopelijk extra beschermen tegen directe inkijk zodat ik zo snel mogelijk van die grijze inkijkwerende, windvangende lap aan mijn hek af ben. Uiteraard kan ik niet wachten en omhul ik de nog pijnlijke gewrichten met een brace … het weer is perfect voor tuinwerk en het zal dus vandaag de grond in moeten!!!😂😂😂😂.

Zo was het …

De hortensia die rechts stond staat nu links langs het terras. Alle lavendelplanten links er uit gehaald en die staan langs de schutting rechts. De yucca’s bij elkaar als 1 plant rechts op de plek waar de hortensia stond. Nog even binnenkort naar de markt voor wat eenjarige plantjes voor in de bakken en voor wat vaste planten zodat ik volgend jaar in ieder geval een goed gevulde tuin heb. Ik hou van bosschages … maar dat is wel duidelijk denk ik.

Zo is het …

Laat het mooie weer nu maar terugkomen … vanaf woensdag wordt het weer warmer … kunnen mijn struiken even acclimatiseren.

8 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.