Maar de schrik zit er in …

Vandaag loop ik etappe 5 van mijn Veluwe Zwerfpad. Een prachtige wandeling tot ca 3 km voor het eind als ik op een gedeeld wandel-/fietspad naar beneden loop richting Lunteren.
Het is een toeristische route en een af en aan rijden van seniorenstellen. Je loopt er echt niet prettig … steeds halfomdraaiend, in de gaten houdend wat er nou weer op je afkomt. Dan komen er 2 echtparen met een rotvaart naar beneden … lachend, kletsend .. absoluut niet oplettend!
Ik stap snel opzij, zwik mijn enkel … misschien over een takje of een dennenappel … en kom pal achter hen met een rotklap op het kiezelcement van het pad. Ze hebben geen notie van wat er is gebeurd en rijden gewoon verder.
Iets eerder passeerden mij 3 jonge echtparen met kinderwagens, loslopende peuters … gelukkig zijn die niet geraakt. Ze komen direct naar me toe en helpen mij, brengen me naar een bankje, maken alles wat bloedt schoon met billendoekjes, beplakken me met pleisters en pas als ze er echt van overtuigd zijn dat ik het verder red, gaan ze verder.
Ik kies voor de kortste weg naar het station … maar nog altijd 2 km. De enkel wil niet echt en mijn tempo is dan ook iets van 1 km per uur … diverse keren gedacht bij een huis om te vragen of ze een taxi willen bellen … maar dat vind ik dan ook weer wat overdreven.
Ik haal het station en de trein … daarna is het alleen maar overstappen van de ene op de andere trein en als laatste de bus waar mijn trouwe autootje gelukkig bij het eindpunt op mij wacht.
Snap je nou waarom ik liever in de bossen of door weilanden loop! Thuis zwelt de enkel op, knie verdikt en de 2 dikke, stijve vingers aan mijn hand … dat weet ik even niet. Ik koel en tape.
Camera is beschadigd maar alles functioneert gelukkig nog. Dit is nou waarom ik soms zo baal van fietsen … leeftijdsgenoten die hun e-bike in de volle versnelling zetten en totaal niet op hun omgeving letten.

Zo is wandelen minder. Morgen maar mijn wandeling plaatsen … vandaag eerst bijkomen … de schrik zit er nog steeds goed in.

15 comments

 1. Overal pijn natuurlijk … spieren, schaafwonden., gekneusde knie, enkel en 2 vingers. Maar het is vooral de schrik waardoor ik nog steeds af en toe jank en zit te bibberen. Wilde morgen fietsen … stel alles maar even uit. Was zo blij met die jongelui.

  Like

 2. Dood eng die gedeelde wandel-/fietspaden… Ik kan mij voorstellen dat de schrik er flink in zit. Neem voor vannacht maar wat pijnstillers zodat je toch wat kunt slapen. Ik hoop voor je dat het snel genezen zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Eigenlijk pleegden die twee een vluchtmisdrijf…. Fietsers gedragen zich meer en meer onverantwoord, het lijkt alsof de wereld alleen van hen is…. (en dat wordt gezegd door iemand die het als fietsers zelf dagelijks ervaart !)

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is niet de eerste keer dat dit mij … en waarschijnlijk vele anderen …. overkomt. De andere keren is er niets aan de hand … je stapt of duikt opzij … ligt er net aan hoever ze van je af zijn. Je loopt meestal al half achterstevoren op zo’n combi-pad. Ziet zelf dus ook niet goed waar je opstapt … meestal loopt het gewoon goed af. Ik vermoed dat ik gezwikt ben op een takje, dennenappel of i.d.
  Maar dit is ook een reden waarom ik me niet happy voel op een fiets. De weinige keren dat ik op de fiets een tochtje maak is het ook altijd dat ik bang ben voor sturen in elkaar o.i.d Ik rij alleen en neem niet zoveel ruimte in maar denk je dat echtparen die naast elkaar kletsend fietsen achter elkaar gaan rijden als ze mij tegenkomen op een fietspad? Nou nee dus! Als ze maar eens zouden beseffen dat fietsen op een E-bike niet meer hetzelfde is als fietsen op een gewone fiets.
  Zo … ik heb gezegd!

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh jeetje, Ellen wat een pech en schrik en doorbijten om bij je auto te komen. Ik voel zo met je mee.
  Wat die fietsers betreft, wij fietsen graag en veel, maar de lol gaat er zelfs voor ons vanaf. Wij ergeren ons af en toe ook groen en geel. Het gaat met een bloedgang, en ze blijven gewoon naast elkaar rijden. Wij geven het goede voorbeeld door achter elkaar te gaan rijden, maar nee hoor. En zo worden anderen de dupe!!

  Maar ik wens je veel sterkte en hoop dat je snel weer op de been bent😘

  Like

  1. Dank je … even wachten tot die opgezette gewrichten weer slank zijn. Ze denken inderdaad helaas alleen maar aan zichzelf. Ik probeer dat soort paden vanaf nu zoveel mogelijk te mijden maar op de Veluwe wordt gewoon veel gefietst.

   Like

 6. Ik lees het nu pas…wat een vervelende gebeurtenis zeg! Irritant dat die fietsers zelfs niet eens omkeken ook 😦 Gelukkig gaan ouders met kleine kinderen niet zo snel en waren die wel behulpzaam. Dapper dat je nog 2 kilometer gelopen hebt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.