Wie is de Mol … 3

Vorige week zaterdag, 8 januari. De dag van aflevering 2. Hoewel ik het druk heb wil ik toch even tijd maken om aflevering 1 nog een keer aan me voorbij te laten gaan. Zit op 5 mollen maar wil naar 4 en alleen gebruik maken van mijn eigen opmerkzaamheid. Na enige twijfel kan ik inderdaad nog 1 mol wegstrepen … rest 4!
Nu maar hopen dat die vanavond niet afvalt … dat kost punten! Uiteindelijk blijkt het geluk tot zover bij me … al mijn mollen zijn er nog.

En dan naar de uitzending. We zijn in Shkodër … één van de oudste steden in de Balkan.
In de 4e eeuw voor Christus woonden hier al mensen; de Illyriërs. Na heel wat veldslagen … Romeinen, Serviers … behoorde het uiteindelijk tot het Ottomaanserijk maar tijdens de Balkanoorlogen in 1912 /13 kwam de stad in het bezit van Montenegro. Dat duurde maar kort want sinds1914 hoort de stad bij Albanië dat zich in 1912 onafhankelijk verklaarde.

Ze zitten aan het ontbijt een beetje te bakkeleien over jokers die tóch ineens bij de test van vorige week opduiken als er een telefoon gaat. Sahil pakt hem op.
Het is Rik met de mededeling dat deze telefoon voor hen is om altijd bereikbaar te zijn én ze krijgen meteen de eerste opdracht. “Formeer 2 groepen … eentje binnen bereik en eentje buiten bereik“.
Na een stemming krijgt Welmoed de telefoon in handen en kunnen ze op pad. Vanaf nu heeft zij door telefonische info eerdere kennis over een eventuele opdracht dan de anderen. Wat gaat ze er mee doen … mollen of de rest op het verkeerde spoor zetten?

Opdracht 1 – Binnen- en buitenbereik. Ze komen aan in theater Migjeni waar beide groepen langs een lopende band kleine opdrachten uit moeten voeren. De één vanaf de binnenkant, de ander vanaf de buitenkant. Elke groep krijgt hiervoor 10 minuten de tijd. ‘Buiten bereik’ mag beginnen … ‘binnen bereik’ maakt het af.
Een verwarrend geheel voor een kijker … eerlijk gezegd kan ik niets molachtigs ontdekken.
Handen in honing en dan aan veren … met die kleverige handen sokken sorteren en dobbelstenen gooien … een taart die voorbij komt, Kim die een fles leegdrinkt die eigenlijk gevuld moet worden. Het is in ieder geval komisch.
Ze winnen zelfs nog wat …310 van de 2500 euro. Voor de aflevering→→ Binnen- en buitenbereik.

Opdracht 2 – Prikactie. Op pad naar het fascinerende strand “Rana e Hedhun” waar ze staand in de laadbak van een jeep moeten proberen ballonnen lek te prikken. Een groene ballon levert 10 euro op voor de pot, een rode ballon min 10 euro. Alleen bij het laatste duo (Arno en Everon) zijn de gouden ballonnen 150 euro per stuk waard. De groep kan maximaal 3.000 euro verdienen. Met een behoorlijk vaart vliegen ze langs de stellages. Thomas begint al te prikken tijdens het oefenrondje … daar staat straf op. Kim en Sahil prikken beiden al te vroeg een gouden ballon. Denk hiervan wat je wilt. De snelheid is zó hoog dat het niet mee zal vallen om gericht te prikken … daarbij hangen ze ook nog eens strak tegen elkaar. Is het een molactie van Thomas óf suffigheid. Arno en Everon weten 4 gouden ballonnen lek te prikken. Ze halen 800 euro binnen →→ prikactie!

Opdracht 3 – ver gelijken. In het Nationaal fotografiemuseum Marubi gaan Thomas en Fresia aan de slag in een studio waar zij door middel van de lichttechniek van Gjon Mili medekandidaten herkenbaar zullen proberen uit te beelden. De rest gaat foto’s reconstrueren van Marubi en zullen daarvoor gratis aan attributen moet zien te komen en mensen moeten charteren om op de foto’s de afbeelding op de juiste wijze weer te geven.

Hoe meer kandidaten zichzelf herkennen in de foto’s die gemaakt worden met de lichttechniek hoe meer geld er verdiend kan worden. Er zijn mij wel wat vreemde dingetjes opgevallen … ik hou ze nog even voor mijzelf. Opbrengst 800 euro →→ ver gelijken.

En dan is het al weer tijd voor de test en executie. Helaas voor Glenn … hij krijgt zijn enveloppe en kan ook vakantie gaan vieren.

Ik denk dat ik mijn Mol te pakken heb … overduidelijk. En ook grappig … ik heb het vanaf het begin gedacht. Kan er natuurlijk volledig naast zitten. Iets te riskant om nu alles in de poule op 1 persoon te zetten … dan toch nog maar een 2e erbij zodat ik in ieder geval in het spel kan blijven.

Vrijdag, 14 januari. Uiteraard slaat de twijfel in de loop van de week toe. Er komt behoorlijk wat info voorbij waardoor ik toch ook weer onzeker raak over mijn Mol. Veranderen doe ik niet … het wordt duimen morgen tijdens aflevering 3.

8 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.