Tele-fietsles …

Wandelvriendje … die ook veel fietst … heeft het op zich genomen mij te helpen het fietsen weer leuk te vinden. Vandaar dat ik afgelopen vrijdag mijn fiets maar eens uit de gang trek om te kijken hoe het er met mijn fietskunsten voorstaat. Eigenlijk gaat het best goed … wel snel uit balans maar dat wijt ik even aan het te weinig fietsen van de afgelopen jaren. Een lastig en irritant probleem is wel het optrekken bij stoplichten of andere plekken waar ik snel aan de overkant moet zijn. Ik begin te denken over een nieuwe fiets. Of … is er misschien wel gewoon iets anders aan de hand?

Hij leest mijn probleem … hij is zwaar … dat merk ik bij de eerste stoplichten … het duurt even voordat de ondersteuning het oppakt terwijl ik de Utrechtse weg binnen een bepaald tijdsbestek over moet zijn … en ik krijg een antwoord waar ik heel blij mee ben maar dat ik natuurlijk ook zelf had kunnen bedenken. Ik heb namelijk mijn fiets in de zwaarste versnelling (8) staan. Ja … dat trapt zwaar.

Dus als je stopt, moet je je aanwennen dat je eerst nog even terugschakelt naar een lichte/makkelijke versnelling. Als je dan weer vertrekt, dan ga je met een makkelijke//lichte versnelling beginnen. Ben je een keer op stoom en en op een vlak deel, zoek je naar een zwaardere of zware versnelling. Een versnelling die op dat moment prettig vindt.

Vanmorgen op de fiets naar de super. Moet tegen windkracht 5 opboksen maar dat kan ie wel. Zoek weggetjes met stoplichten en verdraaid … het advies werkt. Trouwens fietsen in de 6e versnelling ipv de achtste scheelt ook een stuk.

En uiteraard kan ik weer niet zonder blunder. Fietstas ingepakt en aangehaakt … wil weer terug naar huis. Haal fiets van het slot, wil het sleuteltje er uithalen … lukt niet. Staat er een vriendelijk meneer naast me “die gaat er echt niet uit hoor”. Zó dom!!! Moet natuurlijk eerst het kabelslot van mijn voorwiel afhalen met een sleuteltje dat aan dezelfde sleutelring zit. Soms ben ik zo suf!!! Dus eerst hangslot en dan fietsslot!!!!

En dan mijn superhandige fietstas die misschien toch niet zo handig is. Ik heb het gevoel dat ik door de zwaarte van de tas (1.3 kg) uit balans raak … of ligt dat aan mij. Nooit eerder gemerkt. Het is een toptas hoor .. te gebruiken als rugzak, trolley, fietstas, verschillende vakken … en zo oud als de weg naar Rome. Na wat gegoogel krijg ik toch het idee dat het aan mij ligt.

Al met al … als ik dit blog teruglees … lijkt het wel alsof ik nog nooit gefietst heb. Maar mijn hele leven heb ik afstanden gefietst … Driebergen – Zeist – Utrecht … van huis naar school. Kinderen voor en achterop … boodschappen er tussenhangend … levensgevaarlijke, halsbrekende toeren. Heb toch best wat ervaring. Toen het niet meer hoefde was het ook nog steeds leuk … maar wel samen. Fietsen achterop … heel Nederland door. De laatste fietstocht in de zomer van 2012 was genieten … Het Aekingerzand/ De kale duinen. Misschien moet ik na 9 jaar nauwelijks te hebben gefietst gewoon weer even oefenen.

12 comments

 1. Ach als je een weekje verder bent, weet je al niet beter meer. En blunders maken we allemaal wel eens. Zo had ik het stuurslot vergeten van mijn motorfiets. Is lastig rijden kan ik je wel vertellen😉

  Geliked door 1 persoon

    1. Was er al bang voor dat te lezen … en Kitty? Zat die achterop?? Mijn zwager vergat in de bergen zijn standaard in te klappen .. werd ook een paar weken gips, kneuzingen en blauwe plekken.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.