Gele brem, Lavendel, hommels …

De yucca’s doen het niet zo goed … nou ja , ze doen het wel … maar wat traag. Vorig jaar heb ik er eentje in vijven gedeeld … volgend jaar zullen ze wel groter zijn. Ben al blij dat ze het doen. Behalve dát bloeien ze maar even. Ze mogen wel blijven staan want ik vind ze nog altijd leuk en ze passen in mijn Provencaalse tuin. Mijn bedoeling is ze te omringen met gele brem. Mijn voorbeeld??? Deze foto …nog altijd verliefd op die plek waar we vanaf begin 2000 regelmatig enkele weken neerstreken. Droge zandgrond en brem … een ideale situatie.

Op zoek dus naar gele brem … ik vind een adresje dat het hele jaar door levert maar wat weerhoudt mij om peulen te plukken en ze zelf te kweken … mocht het mislukken koop ik volgend jaar alsnog wel een paar struiken.
Afgelopen zaterdag kom ik een struik vol peulen tegen … in de broekzak en mee naar huis. Ze liggen in een bakje en de één na de ander knalt letterlijk open. Heb nog wat potjes en grond en het is mooi weer … tuindag! Overwinteren kunnen ze dan wel op een slaapkamer.

Meteen ook maar even de tuin fatsoeneren want al die regen heeft er een weelderige begroeiing van gemaakt en niet alleen van de planten. Voor snoei ik de uitgebloeide lavendel … de vlinderstruik doet ook zijn werk … geen inkijk in keukenraam aan voorkant.

Achter ben ik sneller klaar. De petunia’s en geraniums bijwerken. De bloei van de geraniums valt me tegen … denk dat ze te weinig zon hebben gehad. De kleur is prachtig warmrood … ze hangen ook niet echt! Anders volgend jaar maar weer Oostenrijkse hanggeraniums … daar weet ik zeker van dat ze mooi bloeien.

Tientallen hommels en andere bij-achtigen vliegen rond de lavendel. Het mag nog even zo blijven. Ze vliegen zo snel van stengel naar stengel dat ze haast niet op de foto te krijgen zijn … filmen gaat iets beter.

lavendel-hoppen

Ik ben er weer even klaar mee!

9 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.