Laarsenberg en Grebbeberg …

Ik heb een roestplekje op mijn auto en heb daarvoor een afspraak bij een schadeherstelbedrijf in Wageningen. Als ik daar kom is die man meer ontsteld over wat deukjes aan de andere kant … een waardevermindering van zo’n kleine 2000 euro. Nu heb ik de ballen verstand van autoverzekeringen, no claim en schadevrije jaren en krijg als alternatief … zelf roestplekje betalen en de deuken via de verzekering.

Wat een denkwerk … wat moet ik in vredesnaam doen. Die deukjes zitten me niet zo in de weg … dat roestplekje wel. Ben al vlak bij de Grebbeberg en ga maar wandelen om het te laten bezinken en met mijzelf te overleggen.
Contact met de verzekering levert me alleen maar stress op … ik zit op 80% no claim. Krijg inzicht in tredes die je teruggaat, premie, no claim … het blijft abakadabra voor me … daar moet je voor gestudeerd hebben.
Ik bel weer op naar de man … laat die deukjes maar zitten … rij de auto toch op. Hij doet me een ander voorstel … “ik werk het plekje gratis bij, hou verf over van het spuiten … het is klein ik kan het aantippen en dan doen we de deuken via de verzekering”. Ik ga maar akkoord. Lijkt me een goede deal. Maar wat is zo’n autoverzekering toch een ingewikkeld iets. Blijf in het vervolg wel weg bij boodschappenkarren en smalle stukjes waar mensen met een fiets doorheen lopen … denk ik. Ik word erg onzeker van dingen die ik niet snap.

Het levert me in ieder geval een mooie wandeling op.

Wandeling en foto’s Laarsenberg en Grebbeberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.