Resetten …

Vanmorgen het gesprek met de orthopeed. Er komen naar aanleiding van de foto’s een paar dingen aan het licht.
De operatie “vastzetten grote teen” is goed geslaagd. Echter … door de operatie is er artrose ontstaan in het bovenste kootje van de grote teen. Al vanaf december ben ik regelmatig terug geweest voor dat stukje. Ontstoken, dik, nagel die er steeds opnieuw afvalt, vocht dat langs de nagel loopt.
Steeds is het antwoord “onverklaarbaar, u moet geduld hebben” … tot nu. Nu pas is er op de foto een duidelijke, zelfs grote ruimte te zien net boven het geopereerde bot en het bovenste kootje … artrose! Op de foto van februari is dat er nog niet … wat gaat dat dan snel!
Niet leuk maar ben wel blij dat ik weet wat het is.
Gisteren na bijna 4 km slenteren op sneakers met zooltjes bij het Kröller Müller is het topje ook weer dubbeldik en rood. Advies … niet slenteren op (elegante) sneakers. Nou loop ik geen pretparken meer af maar had nog wel zin in de Efteling met mijn kleindochter alleen durf ik dat niet aan … wil geen nee moeten zeggen omdat ik niet verder kan.

Dan naar de pijnlijke tenen.
Inderdaad zijn er sinds de operatie hamertenen ontstaan maar dat wist ik eigenlijk wel. Hoe en wat is niet zo belangrijk … wel het feit dat ze er zijn. Oplossingen vinden … daar gaat het om!
De optie die ik bij haar heb is een operatie. Botje in 2e en 3e teen breken en vastzetten en weer 8 weken in het gips op de bank. Maar ook dan zal ik nooit meer de kilometers kunnen lopen die ik zó graag wil.
De eerste arts die eerlijk zegt dat ik mijn doelen moet bijstellen en me moet concentreren op wandelingen tussen de 7 en 9 kilometer. Er kan eens een uitschieter bij zitten maar dan met been omhoog tot alles weer genormaliseerd en rustig is.
Niet meer denken aan de 1e orthopeed … “mevrouw, na 6 weken loopt u weer als een kievit” … die man moet ik vergeten!
Mijn oplossing om bij de schoenmaker de bovenkant van de schoen te laten oprekken vindt ze ook het proberen waard. Eventueel een nieuwe wandelschoen met soepeler leer meteen op maat laten maken.
Oók mag ik op kosten van de verzekering weer orthopedische schoenen laten aanmeten maar behalve dat de kosten voor mijzelf aardig in de richting van de aanschaf van een paar nieuwe schoenen gaan zie ik dat ook even nog niet zitten.

Verdrietig ben ik … kwaad! Emoties waar ik niets mee kan. Ik zal die harde schijf bovenin moeten resetten … instellingen veranderen. Maar waar begin ik? Hoe raak ik die beelden van mijzelf op mijn netvlies kwijt. Onbeperkt wandelend over bijna onbegaanbare paden … heuvels, bergen … door duinen … over het strand … zwoegend over ’s heerenwegen. Alles op blanco zetten en opnieuw beginnen. Eerst maar eens denken “wat kan ik nog wel”? Me niet meten naar anderen … mijn eigen koers varen.

Mijn wandelingen in het Montferland zijn ca 8 km … dat is te doen. NS-tocht Vlissingen-Westkapelle … toch maar in 2 dagen. Zo kan ik meer bedenken. Toch maar de fiets op? Sparen voor een nieuwe fiets … een nieuwer, lichter model E-bike met een grotere actieradius?
Dat wordt sparen voor volgend voorjaar … kan natuurlijk proberen een crowdfunding op te zetten (grapje!). Op mijn huidige fiets ben ik te onzeker ..hij is zwaar, oud (2012) … voel me er niet meer prettig op.

Terwijl ik dit schrijf voel ik de mogelijkheden omhoog borrelen. Gelukkig is mijn enthousiasme om iets te ondernemen niet afgezwakt. Genoeg om te overdenken … eerst maar eens rust in mijn hoofd en het gesprek laten bezinken … dan nieuwe mogelijkheden zoeken om zo actief mogelijk te blijven.

10 comments

  1. Wat klink je (nu al) positief ondanks het slechte nieuws. Fietsen is idd ook heel erg leuk. Ik zit momenteel in een wandelperiode, maar wij hebben ook heel veel fietskilometers gemaakt. Sterkte met het omdenken!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ondanks alles blijf je positief en denk je na over wat wel kan. Ook met een wandeling van 8 a 9 km ga ik nog graag met je mee. Maar het blijft balen natuurlijk!! En dan is resetten belangrijk, maar Jij kunt dat, dat weet ik zeker.😍😘🥰

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.