Mijn eerste terrasje van dit jaar …

Af en toe komt er nog weleens een reactie op mijn inschrijving bij een datingsite en zeker als ik weer een nieuwe foto plaats ben ik heel hot. Ze variëren van ca. 51 jaar ( Joost vol afgrijzen: “mam, die is van mijn leeftijd!!” … tot 86 jaar. Maar na mijn laatste ervaringen laat ik het weer even voor wat het is … die zijn namelijk getrouwd, kleinigheidje … even vergeten. Is wel nieuw voor mij. De één heeft een dementerende vrouw vertelt hij me al wandelend in de uiterwaarden van Wageningen … maar hij kan er niet tegen. Ze zit in een verpleegtehuis en hij heeft haar al een paar jaar niet gezien … zijn kinderen zijn boos … tja, vind je het gek. Jullie snappen … met zo’n persoon kan ik niets. Nummer 2 idem. Na ruim een week gezellig schriftelijk contact waar achteraf de ene leugen op de andere gestapeld wordt hebben we een wandelafspraak. De avond ervoor krijg ik ineens een bericht met excuses … “ben niet helemaal eerlijk geweest … ik ben nog getrouwd … wil wel scheiden etc. etc.” . Ben helemaal klaar met zogenaamde gescheiden mannen … ga wel weer voor een weduwnaar.😀😀

Maar goed… bovenstaande is ter info.

Vorige week! Een in mijn ogen leuke man, weduwnaar, iets ouder dan ik … weet me met een spontaan, grappig, gezellig berichtje zover te krijgen dat ik hem niet direct afschrijf. We hebben een leuk vriendschappelijk contact, hij dramt niet door over een uitwisseling van telefoonnummers of ander contact buiten de datingsite om en we maken een afspraak. Zijn tekst:

Beschouw zo’n eerste ontmoeting gewoon als een ontmoeting met een oude bekende oid. Koffiedrinken, elkaars nieren proeven en wegwezen. Even laten bezinken en later bepalen of er nog een vervolg inzit.

Gewoon vrijblijvend … ergens wat drinken … want ja, het mag weer. Een verademing … hij regelt alles … ik hoef alleen maar naar de afgesproken plek te komen. Een terrasje .. na bijna een jaar!!! FEEST!! Gewoon dat je iemand hebt om mee op een terrasje te zitten. Alleen had ik het nog niet gedaan.

Vanmiddag rij ik er naar toe met de gedachte aan een leuke middag, er eens helemaal uit te zijn. Als het eng wordt kan ik mijn auto pakken en wegwezen. Maar het loopt vanaf het begin zo leuk … lachen en plezier hebben en heel veel spontaniteit. Ik hoef me niet te verdiepen in dubbelzinnigheid, niet te zoeken naar niet kloppende feiten … een verademing. Geen gedram, geen geclaim! We zitten er als oude vrienden die elkaar een tijd niet gezien hebben en dat is lang geleden dat ik me zo gevoeld heb. We vullen elkaars verhalen aan, vertellen over onze echtgenoten, onze kinderen en voordat we er erg in hebben zijn we 2,5 uur verder. Hij schrikt wat van mijn wandelverhalen, vooral de afstanden … is niet erg want ik zit er om er eens helemaal uit te zijn.

Weer thuis komt er direct een berichtje dat hij het zo leuk gevonden heeft en of het er in zit om nog eens samen een terrasje te pakken. Het is echt of ik een oude schoolvriend ben tegengekomen … dus de romantica onder ons moeten niet meteen verder denken … doe ik ook niet. We gaan geheel vrijblijvend nog een keer op een terrasje zitten om onze verhalen te vervolgen en kijken dan of we nog steeds zo’n lol met elkaar hebben.

Het belangrijkste voor mij is dat ik zo’n plezier heb gehad … de vrijheid om daar weer te kunnen zitten … keurig met tafeltjes op zeker 2 meter van elkaar. Heb trouwens geen mondkapje gezien … ook niet in de wachtrij en als ik nu terugkijk naar de foto is er ook weinig sprake geweest van 1,5 mtr … maar er waren veel families dus misschien horen ze wel allemaal bij elkaar. Hij is al 2x gevaccineerd en ik volgende week ook. De wereld gaat weer voor me open.

11 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.