Even naar Drenthe op en neer …

Al weken wil ik even naar Will … in ieder geval de plek waar hij uitgestrooid is. Zie er tegenop … niet om naar die plek te gaan maar om langs al die herinneringen te rijden. Vanmorgen komt het er dan van. Om 10 uur is het al druk op de weg … alle spitsstroken zijn open … maar zonder haperen kom ik voorbij Zwolle. Iets verder … bij Staphorst moet ik de afslag richting Leeuwarden hebben en dan beginnen ook de herinneringen. Je zou zeggen dat het slijt na bijna 7 jaar … maar nee!

Ziekenhuis Meppel doemt op … acuut hoofdpijn, buikkrampen. Herinneringen, Will zijn laatste gevechten … om toch nog en dan maar op een brancard met de ziekenauto zijn afspraak met de longarts na te komen. Automatisch neem ik die afrit terwijl ik er ook eentje verder had kunnen pakken. De provinciale weg … die we zo vaak reden. Bezoekuur … 2x per dag. Weet niet of het nu wel zo verstandig is om deze rit alleen te maken maar uiteindelijk kom ik aan op de plaats van bestemming waar wel het een en ander veranderd is.

De parkeerplaats is afgesloten … verhuisd naar de overkant. Het maakt dat het er nog rustiger is dan het altijd al was. De vennetjes die er altijd zo prachtig bij lagen zijn wat overwoekerd door riet maar de zandverstuiving is nog precies hetzelfde. Het is mul, loopt zwaar en stuift. Een prachtig stukje oerlandschap met uitzicht over de stuifgronden en op de achtergrond her en der verspreid oude jeneverbessen en grove dennen. Je waant je eeuwen terug in de tijd. Dit was Will zijn landschap.

De lange wandeling die ik voor ogen had wordt een kleine rondwandeling … gewoon het rondje dat we zo vaak met de honden liepen. Het is goed … ik ben er weer geweest .. maar een volgende keer vraag ik toch echt een kind mee.

6 comments

  1. Wat ben je toch ook een gek mens hè! Vanmorgen hadden Sjaak en ik het nog over jou, dat ik alweer een poosje niks van je gehoord had.
    Natúúrlijk was ik met je meegegaan! En dat weet je best….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.