Tuinperikelen …

Al vroeg een appje …
-“ben je thuis”
-“ja, hoe laat wil je komen”
-“nu … want ik ben al onderweg.”

Zoonlief komt er aan met mijn hekje voor de voortuin. Het staat er top bij … daar lopen ze wel om heen … denk ik. Boodschappenlijstje tuincentrum word aangevuld met 2 paarse vlinderstruiken die ik er tegenaan wil zetten zodat ze met een nog grotere boog om mijn huis/voortuin mogen lopen.

Nu hij er toch is mag hij meteen even helpen om in de achtertuin mijn wilgentenenmat aan het hek te bevestigen met ijzerdraad. Met mijn 2 kunstduimen kan ik niet voldoende kracht zetten om het strak aan te trekken.

En dan … kom ik dus 40 cm te kort tot aan het huis. Niet goed over nagedacht … dom, dom … had dus beter zichtgaas kunnen spannen vanaf de schuur/tuindeur tegen inkijk en een grotere rol wilgentenen moeten kopen. Nou ja … niets aan te doen … nu naar een oplossing zoeken zodat het er niet als een lappendeken uit gaat zien.

Óf … alles weer loshalen en de wilgentenen-mat opschuiven tot aan het huis en een hele grote rol zichtgaas gaan kopen. Óf misschien mijn boodschappenlijstje voor het tuincentrum maar aanvullen met een hoge wapperende struik voor direct aan het huis (zou wel eens een niet-woekerende bamboe kunnen worden) … óf een vlinderstruik … óf misschien een kant en klaar rek met klimop. In ieder geval ook nog groene struiken om er voor te zetten. Heel wat om over na te denken … voorlopig nog geen tuinweer.

En als ik er dan toch ben neem ik meteen wat petunia’s mee voor de bakken tenslotte komen de de ijsheiligen (11 mei – 14 mei) in zicht en kunnen we met een gerust hart eenjarigen en andere vorstgevoelige plantjes buiten kunnen zetten .

“Pancras, Servaas en Bonifaas
geven ijs en vorst helaas”
– “Voor ijsheiligen de bloempotten buiten
veelal kun je er dan naar fluiten”
– “IJsheiligen voorbij, bloemen bij”

In ieder geval kan ik mijn lol weer op en hoewel de beste ideeën altijd pas komen als het echt als voorjaar aanvoelt ben ik tot op heden tevreden.

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.