Geocachen …

Corrie en Sjaak vragen mij mee om een middagje te gaan geocachen. Leuk … ooit in het jaar 2000 hier kennis meegemaakt … Will was hier niet voor te porren en verder kon ik nooit een enthousiasteling vinden die dat wel met mij wilde uitproberen. Maar goed … na 21 jaar is het er van gekomen en het is zo leuk.

Ik heb de app op mijn telefoon gezet … zo ga ik het misschien ook snappen. We starten als net de zon achter de wolken verdwijnt en de eerste druppeltjes gestaag naar beneden komen.

Via de app kan je navigeren en zie je de meters die je van een cache af bent. Maar dan is het nog wel even zoeken. Sjaak heeft al snel de 1e cache te pakken … een kleine kliko in een boom. Er zit een klein rolletje papier in waar je je deelnemersnaam op schrijft en op je app vermeld je bij loggen of je de cache gevonden hebt. Soms staat er een code bij die je moet noteren om aan het eind nog een bonus te vinden.

De 2e levert wat problemen op … die zit in een paal aan een doorzichtig plastic draadje. Daarna gaat het vlotjes. Je bent aan het wandelen, bent bezig … een leuke bezigheid. Uiteindelijk ruim 7 km gelopen.

Droog werd het niet meer en toen we de dossen uit waren plensde het. Maar absoluut voor herhaling vatbaar maar wel iets wat je met z’n tweeën moet doen.

Nagekomen bericht:

We kregen gisteren de coördinaten niet goed geplaatst … het plensde van de regen en het was zó koud dat we het opgaven. Vanmorgen zijn Corrie en Sjaak terug gegaan en … vonden de bonus.

6 comments

    1. Dat zou ik niet leuk vinden. Juist het geklets en het blijven zoeken als je iets niet kunt vinden … denk aan die met het dunne draadje in de paal … dat maakt het zo leuk .. samen uitzoeken. Vond het zo heerlijk met jullie.

      Geliked door 1 persoon

  1. En hoe het je bezighoudt! We vinden gisteren de bonus niet … het komt met bakken uit de lucht, het is koud en we zijn doornat. Daarom zijn Corrie en Sjaak vanmorgen teruggegaan en hebben de bonus gevonden. Foto’s aangevuld op mijn blog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.