Happy stones … “je hoeft het niet alleen te doen”

Ben je ze ook al tegengekomen tijdens een wandeling? De ‘happy stones’ … de vrolijk gekleurde steentjes die in bosjes en bomen worden verstopt zijn? Een nieuwe rage!

Vanmorgen bij koffietijd gaat het er over en … ze zijn hot. Ik laat ze liggen … wel spijt dat ik de afgelopen maand geen foto heb gemaakt van de meest prachtige steentjes die ik tegenkwam … met name hele mooie in Kwintelooijen. Hier onder een paar voorbeelden … maar google eens op “happy stones afbeeldingen” … oneindig veel ideeën als je zelf het plan mocht gaan opperen om ook wat te gaan schilderen.

Na wat onderzoek ontdek ik dat het waarschijnlijk ie begonnen met de facebookgroep “keitof” en inmiddels vind je fb-groepen door heel Nederland. Overal worden steentjes neergelegd, je mag ze houden, maar je mag ze ook weer ergens anders neerleggen. Er zijn Facebookpagina’s waar je een foto kan posten als je een steen gevonden hebt.

Bron: diversen

Overal zijn mensen bezig steentjes te beschilderen met vrolijke afbeeldingen, om ze vervolgens op allerlei plekken achter te laten … in de stad of in de natuur. Als verrassing voor de mensen die ze vinden. ,,De boodschap: je hoeft het niet alleen te doen.”

Want mensen een geluksmomentje bezorgen, dat is het voornaamste doel van de happy stones. In het bos, dorp of het winkelcentrum: de steentjes worden overal en nergens verstopt, zodat anderen ze weer kunnen vinden. Wandelaar die op de steentjes stuiten kunnen ze vervolgens meenemen of ergens anders neerleggen. “En het leukste is als ze zelf ook steentjes gaan maken en verstoppen”

7 comments

  1. Wij hebben er ook al een paar gevonden en weer ergens anders achtergelaten. Inmiddels ook al wat stenen verzameld, schoongemaakt en lak gekocht. De wacht is nu op de stiften, dan gaan wij er ook mee aan de slag. Leuke bezigheid als we met de camper weg zijn!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb ze ook al eens zien liggen op de Meijerijse Landgoederen. Ik heb ook de bedoeling om stenen te verzamelen en ze te beschilderen, maar dan denk ik “waar haal ik de tijd vandaan om dat te doen.”🤔

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.