controle hallux rigidus operatie

Vanmorgen met één gymp aan (of heet dat tegenwoordig sneaker?) en 1 in de tas op pad naar de orthopeed. Ga er blanco in … weet niet wat ik kan verwachten.

In ieder geval een vrolijke, spontane, jonge arts die goed naar me luistert en ik uiteraard naar hem. Hij laat de foto zien … is tevreden en zegt dat ik op dezelfde voet door kan gaan. Dat is het moment waarop ik mijn vragen lijstje erbij pak. Hij trekt er een kruk bij en gaat mij precies uitleggen wat er gebeurd is en wat er nu nog gaande is.

dit is er gebeurt … hallux rigidus operatie

Bot groeit goed aan. Het zijn 2 plaatjes met schroeven die met stangetjes ertussen de boel op hun plek houden om alles te laten vastgroeien. Er is niets verschoven na de operatie. Het nieuwe bot is nu nog een soort gel dat moet uitharden waardoor ik nog steeds met loopgips en loopzool moet lopen. Lopen op een schoen met zachte zool mag niet. Mijn gympen worden afgekeurd.

Als ik wil gaan oefenen als de zwellingen weg zijn moet dat met een stijve zool zijn … bijvoorbeeld mijn (orthopedische) wandelschoenen.

Ik vind het allemaal prima … maar dan de vraag waar het me allemaal omgaat … “mag ik autorijden”. Hij zegt niet direct “ja” en de schrik slaat me om het hart. Dan maar met mijn liefste gezicht en lach … “ik word zo simpel van het binnen zitten en afhankelijk zijn. Als ik nou met blote voet autorij en met de buitenkant van mijn voet de koppeling intrap? “. Hij denkt er over na … ik heb zijn toestemming voor de verzekering nodig … en ik krijg groen licht mits ik dan direct bij uitstappen weer gips en loopzool aandoe … dus ook met winkelen. Ik beloof alles.

Tegen de kerstdagen kan ik dan langzaam gips en loopzool vervangen door gewone schoenen (misschien dan toch onder mijn kerstjurkje een hakje) … ik voel vanzelf wel aan wanneer ik gips en loopzool af kan doen. Vanaf ca 6 januari mag ik gaan beginnen met het opbouwen van wandelkilometers.

Voor controle hoef ik niet meer terug te komen maar voel ik iets dat niet goed is dan moet ik direct bellen en kan ik meteen terecht.

Ik ben er weer!!!! Mijn eerste rit gehad. Joost naar huis gebracht en boodschappen gedaan. Het ging prima!

5 comments

  1. Hoe moet dat nou Joost geen auto meer? En nou niet het hele weekend rondjes gaan rijden hé. Jou kennende is gas terugnemen niet je beste kant… Maar het gaat goed komen daar ben ik van overtuigd. Heb je al een Balboekje of liever gezegd een wandelboekje? Want daar wil ik wel in komen staan, “Wandelen met Rianne.”

    Geliked door 1 persoon

  2. Joost zal de auto weer met zijn vrouw moeten delen.😂😂 Jij kent me al aardig. Wilde een rondje rijden en dan op een mooi plekje op een bankje koffie uit de thermoskan. Er moet weer kleur op mijn gezicht komen. IK ga een wandelboekje aanmaken.😘😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.