Grip Op Koolhydraten …

Afvallen! Ook zo’n onderwerp dat regelmatig terugkomt. Ik worstel verder. Maar neem ik het eigenlijk wel serieus? De buikrollen zitten me blijkbaar nog niet zó in de weg dat ik er wanhopig van word. Het is alleen ongemakkelijk dat alles zo strak zit.

Dat gewicht wil in ieder geval niet op mijn manier de goeie kant op. Logisch! Waar ik vroeger genoeg had aan 1 belegde cracker heb ik er nu minimaal 3 nodig om het holle gevoel weg te krijgen en de volle borden met warm eten die ik opschep … daar weet zelfs een bootwerker raad mee. Ook snak ik nog steeds met enige regelmaat naar een sigaret … wat mij eveneens richting koelkast doet lopen.

Van de week komt vriendinlief met echtgenoot op de koffie. De laatste tijd zou Rubens blij geweest zijn met haar figuur maar zie ik daar nu wat veranderingen? Ze is met Grip Op Koolhydraten in 2,5 á 3 maand ruim 7 kilo afgevallen. Als zij het kan … we hebben elkaar trouwens ooit in 2009 op het forum van GOK leren kennen.

Ze is zo lief haar weekmenu’s van Grip Op Koolhydraten met me te delen. Bij het lezen er van zie ik wel dat ik de kh-arme levenswijze echt niet serieus genomen heb … ik heb gewoon dubbele porties naar binnen gewerkt.

Ik moet toch ook nog kookboeken van GOK hebben?? En jawel … deel 2 van Grip Op Koolhydraten (recepten en menu’s) en de door Yvonne Lemmers uitgegeven miskleun qua lay-out met dagmenu’s, richtlijnen en recepten. Met miskleun bedoel ik dat het niet prettig oogt en leest (de recepten zijn prima) in tegenstelling tot de andere boeken die allemaal van dezelfde serie zijn met een hele prettige lay-out.

Voor de eerste paar dagen is alles in huis en kan ik er meteen tegenaan. 70.2 kg is de start … 5,2 kg moet er af. En terwijl ik dit schrijf … met een bakje Griekse yoghurt met lijnzaad met het gewicht van 150 gr (3 el) achter mijn kiezen vraag ik me af hoe ik dit volhou tot een uur of 12. Ik kook maar vast wat eieren en zet extra komkommer op mijn boodschappenlijstje.

Maar weer eens een poging en in ieder geval alles opschrijven.

13 comments

  1. Euhm…ik wil niet flauw doen, maar met 150 gram griekse yoghurt heb je al teveel hoolhydraten binnen. Tenminste….als je verderop op de dag nog je uurtje hebt 😉
    Succes!

    Geliked door 1 persoon

  2. En dan sta ik vanmorgen op de weegschaal 69.1 kg … na 2 dagen streng gokken. Ben al een tijd lang niet meer onder de 70 geweest en ben nu zo blij dat ik het de wereld wel wil inschreeuwen … dus maar even hier.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.