Planning …

Nog niets van het ziekenhuis gehoord over uitstel van een operatie en ik ga er dan ook nog steeds vanuit dat het volgende week dinsdag gaat gebeuren. Bezig met een hele planning voor mijn huis, de was … en het boodschappenlijstje. Dat wordt hamsteren … zoveel mogelijk houdbaar spul voor 6 weken in huis halen om zo min mogelijk mensen lastig te vallen.

In de bonus … de AH Hollandse stamppot in 10!! smaken. Als ik even goed op de datum let moet ik er toch een stuk of 6 kunnen meenemen. Zo ga ik verder … probeer te bedenken waar ik over 3 weken zin in zou kunnen hebben. En als ik dan mijn hele lijst klaar heb vraag ik me ineens af waarom ik al dat kant en klare spul met een houdbaarheidsdatum koop … zelf stamppotten maken en invriezen is toch veel handiger en makkelijker … lekkerder, gezonder.

Gewoon koken zit niet meer zó in mij … maar een paar stamppotten zullen toch wel lukken! Boodschappenlijstje in de prullenbak en opnieuw … nu met verse producten. Vanaf morgenmiddag sta ik in de keuken. Boodschappenlijstje aangepast, stamppot recepten omgebouwd van pan naar slowcooker. (N.B. maar ook weer weggehaald … gewoon in de pan … evenveel werk en net zo lekker)

Want … waarom eigenlijk alles in de slowcooker? Heb toch nog een hele grote zware pan in de schuur staan. Die kan op inductie. Boerenkool, zuurkool en hutspot … dat maak je gewoon op de ouderwetse manier … net zo makkelijk en snel. De snert en de Zwolsche stoof kunnen dan wel in de slowcooker … dat is lekker en makkelijk. Nog even wat lichtere Provençaalse gerechten uitzoeken om de zwaarte van de hutspotten te onderbreken … maar die ingrediënten kunnen in de voorraadkast en koelkast.

Na uren puzzelen, denken, schrijven, schrappen en weer schrijven … het houdt me van de straat … zal het volgende de vriezer vullen en heb ik de eerste paar weken genoeg te eten. Na een week of 3 hoop ik toch wel weer zover te zijn dat ik samen met iemand naar een grote super kan. Mondkapje op, afstand bewaren … want waar zijn we over 3 weken met corona.

P.s. … en de snert uit de slowcooker was helemaal niet zo lekker dus ook die gaat weer op het petroleumstelletje.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.