Bambouseraie …

Behalve vijgenbomen zijn er gisterenmiddag ook diverse soorten  bamboes te zien waaronder een zwarte. Dat blijft voor mij de mooiste en gemengd staat mooi.

Het zachte ruisen van het blad brengt me terug naar heel vroeger en ik waan me in het bamboebos dat ligt in de Cevennes aan de overkant van de Gardon tegenover  de camping Castel Rose  in Anduze (Fr) … de Bambouseraie … waar ik ook voor het eerst (1975) een Bamboe Nigra zie. Menig camping jongere waagde zich ’s avonds/’s nachts via de rivier naar het bos om meterslange stokken te pakken te krijgen  die vervolgens niet in de auto terug naar Nederland pasten … maar dat was vóórdat  het een drukke toeristische trekpleister werd.

Ook in deze tuin staat de zwarte bamboe te midden van wat hoge groene. Het brengt  mij op het idee om er in mijn tuin iets mee  te gaan doen.  Hij tiert welig op schrale grond onder een hete zon … die schrale grond heb ik genoeg.  Een hele winter voor een tuinplan. De door de verhuurder gepootte klimop doet het heel slecht … bamboe lijkt me wel wat.

Het is en blijft een mooie plant … het enige nadeel is het woekeren … maar er zijn woekerloze soorten. Zelfs soorten die wel 2 meter worden.

Dit lijkt me wel wat … brengt ook nog wat kleur.

6 comments

 1. Tja Anduze… wij stonden meerdere keren op Cévennes-Provence. Dat er woekervrije bamboe zou bestaan lijkt me sterk. Woekeren is een kenmerkende eigenschap van bamboe, dacht ik. Maar wie weet…ik ben benieuwd. Lees het wel in je blog.

  Geliked door 1 persoon

  1. De laatste keer (denk 1998) waren we met de motor en hebben we op Cevennes Provence gestaan. Ook een mooie camping.

   Heb enthousiaste verhalen gehoord over niet woekerende … we zullen zien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.