Biologieles …

Omdat ik even geen lange wandelingen aandurf in verband met struikelen en onzeker op mijn benen staan … gelukkig is MRI neuroloog al over 2 weken … maak ik maar dagelijks een klein ommetje om in beweging te blijven. Vandaag ter afwisseling de Jufferswaard. Het lijkt wel of ook alle dieren met vakantie zijn … zo’n kale boel! De eerste kilometer gaat via de Noordberg … even de hartslag verhogen en misschien dat de paarden daar zijn … maar behalve dat de koeien in de uiterwaarden lopen valt ook hier weinig te beleven … zou wel in zo’n bootje willen zitten!

Terug naar de plas … een toom eenden zwemt een saai rondje, in de lucht probeert er eentje indruk op mij te maken, langs het smalle paadje zitten alleen maar luie vliegen (denk een huisvlieg … een strontvlieg moet een metaalblauwe kleur hebben).

Verderop word ik aangesproken door een ouder echtpaar. De man vertelt dat hij excursies verzorgt in de Jufferwaard … denk dat hij voor het Gelders Landschap vrijwilligerswerk doet want zijn vrouw heeft het over “de boot van het landschap”. Hij wil mij ook wel wat informatie geven … gelukkig vraagt hij eerst of ik iets al weet … de naam van de Jufferswaard, de zwarte zwaan, hoe de Jufferswaard tot stand is gekomen … helaas bekend. Maar … we vinden iets!!!

De Vogelwikke … dat vreselijke onkruid dat zich overal omheen slingert/wikkelt en dat je met moeite je tuin uitkrijgt. Het barst er hiervan. Hij plukt een bloem af. Geeft het aan mij en zegt dat ik een bloemblaadje mét stamper van de steel moet trekken. En dan … surprise … een vogelkoppie. En zo komt de vogelwikke dus aan zijn naam … lijkt op een vogel en wikke komt van wikkelen.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.