Franse sferen …

Zo langzamerhand begin ik de vakantiebestemmingen van de kinderen te horen. Voor beiden wordt het toch Frankrijk … al gaan ze wel naar de minder drukke plekken. De één gaat hoog de Alpen in voor de frisse lucht … de ander zoekt het op een rustige camping in Normandië … zeelucht. En het leuke is dat ik mijn boodschappenlijstje weer mag maken.

Het ligt al klaar en gaat altijd om 3 dingen Secrets d’Aromes van Knorr. Aromat op zijn Frans met oregano, basilicum en rozemarijn. Altijd overal lekker op en in … als dressing met een goeie olijfolie zeker niet te versmaden.

Persillade … een mensel van gedroogde bieslook, sjalot en knoflook … een droogmachine voor gekocht om het zelf te maken maar het resultaat was niet naar mijn zin … nu maar weer de potten.

En dan het blikvoer dat bij mij direct al bij de eerste hap herinneringen terugbrengt aan al onze vakantie-avonturen … misschien alleen al daarom dat ik het zo lekker vind. Cassoulet … met worst, eend, gans etc. Menigeen rilt … ik smul. Denk je in … een zwoele Provençaalse avond, afgepeigerd door de hitte van de dag, hangend voor de tent/caravan, een glas rode wijn in je hand, vers stokbrood op tafel, blik met extra knoflook toegevoegd aan het opwarmen in de pan, grill aan voor extra worst … da’s gewoon genieten.

Nog 1,5 maand … dan zijn ze allemaal weer terug en begint mijn Franse zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.