Het Uddelermeerpad …

6.15 uur opstaan … meteen maar douchen om de spieren wat soepeler te krijgen. Naar buiten om de temperatuur te voelen … dat wordt een lange broek. Gisterenavond al een bananenpannenkoek gebakken om te kijken of dat lekker is voor onderweg en voor een eventuele koeling een koelelement in de vriezer gelegd. Koffie in de thermoskan. Kwart over 7 zit ik in de auto en om kwart voor 8 start ik met het klompenpad Uddelermeer vanaf het restaurant theehuis Uddelermeer.

De bedoeling is om 16 km te lopen maar al snel voel ik dat mijn benen een slechte dag hebben … en even later niet alleen de benen … het gaat moeizaam. De hitte van de afgelopen dagen is blijkaar van invloed is … te korte nachten en algehele malaise. Maar geen nood … ik neem de eerste de beste routeverkorter en ben na ruim 3 uur terug … krap aan 10 km gelopen. Op de kaart is dat het onderste rondje vanaf start. Zal dus nog een keer terug moeten voor het bovenste rondje … maar het is geen straf om er dan een lunch aan vast te knopen bij het restaurant Uddelermeer … alles is daar altijd lekker.

Ik gebruik de klompenpaden-app. “Daarnaast is er een gratis Klompenpaden app. Met de smartphone in de hand ontdek je bijzondere plekjes en hoor je interessante achtergrondverhalen van het gebied“. Ideaal … je raakt nooit de weg kwijt, bij bezienswaardigheden geeft ie een seintje en krijg je een beschrijving en een foto. Als je hem aan zet loopt er een cursor de hele route met je mee … deze is behoorlijk nauwkeurig … je kunt niet mislopen. Ook zit er een mogelijkheid op om onderweg via whatsapp kaarten te versturen. Dat hebben een paar mensen dan vanmorgen ook gemerkt. Zo leuk!!! Het kost allemaal wat stroom maar ik heb natuurlijk mijn powerbank opgeladen en wel bij me.

Maar daar is de beloning … het terras is al open, het zonnetje komt door, de wind is gaan liggen … even genieten. Om 12 uur ben ik weer thuis.

De gelopen route staat uitgebreid met foto’s op deze pagina beschreven … het Uddelermeerpad (deel 1)

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.