Ra, ra, ra … wat zullen we eten?

Geen recept maar een eetidee.

Mijn kookkunsten zijn de laatste jaren aardig beneden peil geraakt. Voor gasten doe ik mijn best … om niet te zeggen dat ik me uitsloof … maar dan is daar ook de uitdaging om er wat lekkers van te maken. Een hobby is het allang niet meer terwijl ik vroeger met liefde soms dagen in de keuken stond. … doe er niets meer mee. Deze hele week heb ik wel mijn best gedaan en vandaag ben ik het aan mijzelf verplicht ook weer wat lekkers op tafel te zetten. Maar wàt met die hitte?

Zie mijn bijna verlepte cherrytomaatjes liggen en ineens 💡💡💡 … gedroogde tomaatjes uit de oven … geeft weer eens een andere smaak aan een salade. Oven aan … googelen naar een recept gaat sneller dan het in mijn eigen schriften c.q. kookboeken opzoeken … het is dit geworden. Alleen heb ik de oven op 100℃ ingesteld en ze 3 uur laten drogen. Niet voldoende om ze helemaal droog te krijgen … dat moet wel als je ze in een potje met olijfolie wilt bewaren. Goed genoeg voor nu.

En met een heerlijke frisse salade van veldsla, gebrokkelde feta, gerookte kip, mango en een zelfgemaakte honingdressing erbij was het smullen. Die mango was trouwens verrassend.

En de tomaatjes … die zijn inmiddels allemaal op. Van de week naar de markt … een paar kilo tomaatjes kopen om in olijfolie te leggen.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.