Mijn Renkums Beekdal … met Rianne

Begin dit jaar hebben we elkaar leren kennen via internet. Ik plaats ergens op fb een oproep voor een wandelmaatje … vermeld de link van mijn blog erbij waarin ik meld dat ik een wandelmaatje zoek … zij reageert en het eerste contact is gelegd. Ze blogt ook en ik ga haar volgen. Het zal allemaal nog even duren want inmiddels heeft corona zich in ons leven genesteld. Vandaag is het zover … we gaan samen wandelen … het gevoel dat we een klik hebben is er al langer maar ondanks dat … het is net een date 😂😂😂😂 … wordt het iets of wordt het niets!

Dat het iets wordt is al duidelijk als ze voor de deur staat … ze is wie ze is. Na een bakkie gaan we er vandoor. Het grootste gedeelte zullen we het Hartensepad volgen maar als verrassing heb ik … als mijn voeten het redden … mijn Jufferswaard als toetje. We raken zo aan de klets dat ik bijna vergeet foto’s te maken … het is gezellig, voelt als vertrouwd.

We beginnen vanuit mijn huis om naar het Renkums Beekdal te lopen en via de Paradijsbeek wandelen we terug tot aan het zwembad van Koning Willen III. Onderweg even aan de koffie, een boterham en voeten luchten! Toch heel belangrijk.

We steken de weg over … lopen langs de restanten van de papierfabrieken en de Ommuurde tuin (de oude moestuin van Koning Willen III) richting Oranje Nassau Oord.

In 1882 kocht koning Willem III het huis en landgoed Grunsfoort van graaf van Rechteren van Appeltern. Het bijbehorende landgoed had een oppervlakte van 182 hectare. Willem III hoopte dat de omgeving zijn vrouw Emma van Waldeck-Pyrmont zou doen denken aan haar geboortestreek in Hessen en haar heimwee zou verzachten. In 1883 was het paleis, dat de naam Oranje Nassau’s Oord kreeg, na verbouwingen gereed voor bewoning. De koning investeerde in totaal een half miljoen gulden in Oranje-Nassau’s Oord, inclusief de aankoopsom.[1] Emma heeft er uiteindelijk slechts enkele zomers doorgebracht.

Daar verlaten we het Hartense pad en lopen we via het Nederrijnse klompenpad verder … mijn voeten trekken het … we gaan ervoor. Dwars door de dorpsstraat van Renkum waar we naast Parenco de Jufferswaard inschieten. Eerst maar langs de Nederrijn … doorstekend naar de grote plas waar tot mijn grote vreugde Zorro zich verwaardigt ons te begroeten … hij is waarschijnlijk nieuwsgierig wie ik bij me heb. Het bevalt hem … maakt keelgeluiden, kan hem haast aanraken … en poseert … het is zo’n lief vriendje.

In de verte zien we nog allerlei gevleugelds …

Maar het is mooi geweest! Ruim 13 km gelopen … ben trots op mijzelf … weet weer dat ik het kan … vertrouwen is terug … overmorgen weer aan de wandel! Rianne … dank je wel … het was oergezellig.

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.