Daten …

Sinds kort volg ik de avonturen van VerKlaproos. Ze schrijft zò leuk, doet haar best haar leven weer op de rit te krijgen en heb met haar gemeen ondanks het grote leeftijdsverschil dat we digitaal daten. Haar laatste verhaal brengt een herinnering terug van een paar jaar geleden.

Het is mijn eerste (bijna) voorjaar in Oosterbeek met een prachtige zonnige dag … woon op een flat – 6 hoog … voel me opgesloten, eenzaam en kijk met weemoed terug naar de tijden van vroeger … een grote tuin, een caravan, topvakanties in mijn Franse land en vooral mijn man. Sinds kort zit ik op een datingsite nadat ik een maand eerder een heel lief vriendje toch maar heb overgedragen aan een opvolgster. Onze opvatting over een prettig, verzorgd en hygiënisch leven verschillen helaas teveel.

Een zo op het oog charmante (weduw)man weet met een leuke en vooral spontane openingszin een glimlach op mijn gezicht te krijgen. Slank en gebruind poseert hij voor zijn caravan met op de achtergrond mijn geliefde Provençaalse landschap. Als we overstappen op whatsapp krijg ik foto’s van zijn landelijk gelegen huis en tuin … zijn eventuele nieuwe caravan waar hij over zit te dubben … kortom … het voelt lekker vertrouwd. Het is verkiezingstijd … we zitten bij dezelfde politieke partij … ik denk aan een verandering … leuke discussies. Na een paar dagen digitaal verkeer durf ik een ontmoeting met hem wel aan.

Op de dag des oordeels sta ik met mijn autootje op de parkeerplaats als er een enorme zwarte SUV het terrein opdraait en daar stapt uit … absoluut de man van de foto … helaas heel wat kilo’s zwaarder, ouder tonend … een kalend zweterig hoofd … natte plekken onder zijn oksels … een dikke buik met een niet goed passend overhangend overhemd en een korte broek. Onder die korte broek steken witte benen met wat rode verwondingen die er niet heel erg fris uitzien. Al met al een verwaarloosde toestand. Ik kan het niet maken om weg te rijden en stap ook maar uit. Word begroet met klapzoenen en het ruikt ietwat onfris op zijn zachts gezegd. Hoe red ik me hier uit … een kop koffie moet lukken.

Het is een prettige gesprekspartner en voordat ik er erg in heb zitten we aan een heerlijke lunch … terwijl ik met mijzelf worstel want hoe aardig en onderhoudend hij ook is … ik kan niet tegen een onverzorgd uiterlijk, dikke buiken en zweterige oksels. En dan is daar het moment … zijn vraag hoe ik over hem denk. Nu kan ik 2 dingen doen … de waarheid òf het op zijn beloop laten en hem thuis afserveren. Ik besluit tot een halve waarheid en zeg dat hij toch niet helemaal mijn type is waarop zijn antwoord luidt dat we toch veel overeenkomsten hebben.

Hoe vertel ik hem dat ik hem onappetijtelijk vind … hij is duidelijk na het overlijden van zijn vrouw wat slordig met zichzelf omgesprongen. Uiteindelijk spreken we af dat ik er nog eens over zal nadenken … het geeft me even ruimte. We blijven nog een paar weken schriftelijk contact houden en dan bloedt het dood … hij heeft inmiddels iemand anders gevonden. Ik gun het hem.

Ik zit nog steeds af en toe op een datingsite maar het sinds kort toegevoegde zinnetje aan mijn toch al ietwat kritische profieltekst “als jouw profiel voorzien is van een profielfoto, we niet teveel verschillen in leeftijd en als je niet al te ver uit de buurt woont” zet nog absoluut geen zoden aan de dijk. Heb het druk met het dagelijks afschrijven van de 50-/begin 60- en 80- jarigen en helaas van de echt leuke 60- en 70 tigers die veel te ver weg wonen.

2 comments

  1. O wat leuk dat je mij aanhaalt in je blog! Dank je wel voor het mooie compleet!
    En heel leuk om te lezen hoe je jouw date beschrijft! Zo herkenbaar! In de zoektocht naar de liefde zijn we leeftijdsloos.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.