Loenense Enkenpad …

Vandaag staat het Loenense Enkenpad op het programma. Verlekkerd door menigeen die het me aanraadt. Vooral de hoogste waterval van Nederland is de trekpleister. De aanraders hebben hem nog niet gelopen maar volgens hen moet je die gelopen hebben.

Om 6 uur word ik spontaan wakker … de zon schijnt al … het is rokjesdag. Weliswaar met een boxershort eronder want je weet maar nooit met al die teken. Ook smeer ik me helemaal in met mijn favoriete bodylotion … olijfolie aangelengd met behoorlijk wat lavendel-essence … want de eikenprocessierups schijnt niet van lavendel te houden en glijdt door de olie van je lijf af. Het zal wel … heb de laatste jaren nog nooit van het beest last gehad dus zolang dat zo blijft blijft het ook mijn remedie. Uiteindelijk is het 10 over 7 als ik vertrek. In Loenen ben ik zo … 25 minuten rijden.

Ik start bij het opstappunt Eetcafé ’t Ruifje … makkelijk te parkeren langs de weg … heel veel parkeerplaatsen en ga op zoek naar het eerste bruine klompje … dat ik dus nergens vind. De fantastische app van “klompenpaden” biedt uitkomst en na enige getwijfel en gezoek zit ik toch opeens op de juiste route. Vandaag ga ik genieten van … volgens insiders … één van de mooiste klompenpaden.

Toch had ik zelf even meer stil moeten staan bij het woord “Enk”… ik had het kunnen weten … tenslotte heb ik zelf jarenlang gewoond aan de “Eng”weg.

Enk
1) Akker 2) Akkergrond 3) Akkergronden 4) Akkerland 5) Bouwakker 6) Bouwland 7) Bouwland bij een dorp 8) Bouwland rondom een dorp 9) Deel van een dorp 10) Dorpsgrond 11) Dorpsweide 12) Eng 13) Enkelvoud 14) Enkelvoud (afk.) 15) Gemeenschappelijk bouwland 16) Gemeenschappelijke weide 17) Gewricht 18) Gezamenlijk bouwland

Maar desalniettemin … een prachtige wandeling … het Loenense Enkenpad.

One comment

Reacties zijn gesloten.