Wandelmaatje m/v (gezocht) …

Tijdens het schrijven van mijn vorige blog krijg ik het idee om ook eens via mijn website actief op zoek te gaan naar een wandelmaatje. Met de sinds een paar maanden toegenomen lezersaantallen is het de moeite waard het ook hier te plaatsen.

De afgelopen 2 weken heb ik al wat stappen ondernomen …. maar ik kan meer doen.

Een vermelding bij Leuke Luitjes komt niet verder dan dat ik er achter ben dat je lopers en lopers hebt. Er zijn mensen die vinden dat ze fanatiek wandelen met 5 à 10 km per week … graag modieus gekleed, hondje moet mee, vooral niet te ver het bos in, de schoenen moeten schoon blijven en altijd een terrasje in de buurt. Dat zoek ik dus niet …. dat zie je dan ook regelmatig aan mijn schoenen èn wandelbroek!!! Ik behoor toch tot de wat sportievere wandelaar.

Een oproep bij de Wandeldate levert me 3 reacties op. Één is er van een bekende waar ik 2 jaar geleden fantastische wandelingen mee heb gelopen met afstanden tussen de 20 en 25 km rond Nijmegen (de Duivelsberg vergeet ik nooit meer) en grensoverschrijdend … maar daar moet het maar bij blijven. Wel één van mijn mooiste wandelherinneringen.

De 2e waar ik mee in contact ben wil liever wandelen in een open omgeving en het zou fijn zijn als iemand verstand van planten heeft … nu struin ik het liefst door bossen en over heuvels en kan ik net de paardebloem van de Pinksterbloem onderscheiden. Misschien dat het nog een “proef”wandeling “Loenense Enkenpad” wordt.

Nr 3 wil met mij wel de oudste wandeling van Nederland/ANWB …. Amsterdam/Arnhem lopen

… eventueel ook mee op wandel/kampeervakantie in augustus in Frankrijk … alleen woont ze vlakbij Bergen op Zoom. Vinden we eigenlijk allebei te ver.

Dan verval je tot oproepen op de FB-wandelsites. Ik heb me van de meeste sites afgemeld omdat ik niet goed kon omgaan met de drive die sommige mensen hebben om maar km na km te maken, dag in en dag uit … ging me daardoor opgefokt voelen … er kwam ineens moeten bij. Het is dan ook niet leuk meer om je eigen verhaal kwijt te kunnen … dat doe ik dan wel hier.

Wandelmaatje is overgebleven maar mijn eenmalige oproep is ergens onderaan komen te hangen. Ik kan hem wel een “up”geven … eerst maar wachten tot mijn longen weer klaar zijn.

Dus …

 • ben je een man of vrouw van rond de 70 jaar …
 • wandel je ook actief in en door de week(ends)
 • hou je van Klompenpaden, Trage Tochten en NS wandelingen … ook grensoverschrijdend
 • LAW-paden, wandelen in Duitsland, Belgie, Frankrijk en een Camino (dat laatste blijft waarschijnlijk een droom)
 • geniet je van koffie op een terras met soms een lunch maar ook van een meegebrachte boterham/salade voor een picknick onderweg
 • ben je geen loper om het lopen die 5,5 – 6 of méér km per uur loopt maar ben je tevreden met ca 4 km
 • sta je ook soms stil om te kijken en te fotograferen
 • loop je zonder hond
 • rook je niet
 • woon je in de buurt zodat struinen waar dan ook over de Veluwe ook binnen de mogelijkheden blijft
 • hou je eventueel van kamperen (geen tent)
 • ben je meestal goed gemutst, is het glas meestal halfvol, verkondig je niet constant je negatieve ervaringen, beschouw je het leven met humor en lijkt het je wat …
 • meld je dan via het kopje contact op mijn homepagina (tussen de 2 foto’s in)

Ben benieuwd.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.